Επιχειρήσεις

Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» για την απόκτηση της Stoiximan από τον ΟΠΑΠ

  • Στέλιος Μορφίδης


Η εξαγορά της Stoiximan Business έγινε από την 100% θυγατρική του ΟΠΑΠ με την επωνυμία OPAP Investment Limited

Την έγκριση της στην εξαγορά από τον ΟΠΑΠ των δραστηριοτήτων της Kaizen Gaming International σε Ελλάδα και Κύπρο υπό το σήμα Stoiximan παρείχε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η τελευταία, αποφάσισε ότι από τη συναλλαγή «δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά».

Η εξαγορά της Stoiximan Business, όπως αναφέρονται οι δραστηριότητες της Kaizen Gaming σε Ελλάδα και Κύπρο έγινε από την 100% θυγατρική του ΟΠΑΠ με την επωνυμία OPAP Investment Limited. Με αυτόν τον τρόπο ο ΟΠΑΠ διασφαλίζει την ηγετική του θέση στη διαδικτυακή αγορά τυχερών παιγνίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 01 Μαρτίου 2021, ομόφωνα, αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει, σχετικά με τη μεταβολή του κοινού ελέγχου που ασκείται από τις ΟΠΑΠ, Deep Investment Ltd και Padian Ltd επί των δραστηριοτήτων διαδικτυακού στοιχήματος και λοιπών διαδικτυακών τυχερών παιγνίων της εταιρίας Kaizen Gaming International Ltd (πρώην GML Interactive Malta Ltd) που διεξάγονται στην Ελλάδα και την Κύπρο υπό το εμπορικό σήμα Stoiximan (εφεξής και «Stoiximan Business»), σε αποκλειστικό έλεγχο της ΟΠΑΠ, μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία OPAP Investment Limited, επί της Stoiximan Business.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, ότι από την ως άνω γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά.

 

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοχρέη: Ρύθμιση οφειλών με 60 – 72 δόσεις από το 2022

Άννα Διαμαντοπούλου: Γιατί αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΟΟΣΑ

Θεοχάρης: Το άνοιγμα του τουρισμού απαιτεί κοινό πλαίσιο κανονισμών

Απόρρητο Απόρρητο