Επιχειρήσεις

Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης (ΜΕΓΑ Α.Ε.): Στην πρώτη γραμμή με νέες επενδύσεις και νέα προϊόντα

  • newsroom«Tο 2021 σχεδιάζουμε να είναι μία ακόμη χρονιά νέων επενδύσεων και δημιουργίας περαιτέρω βελτιωμένων προϊόντων», αναφέρει ο επικεφαλής του Ομίλου

Με άμεσες στοχευμένες επενδύσεις που έχουν ως γνώμονα την επάρκεια της χώρας σε προϊόντα που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή ζήτησης εν μέσω της πανδημίας, όπως τα αντισηπτικά και οι χειρουργικές μάσκες, προσλήψεις και βέλτιστη οργάνωση παραγωγής, με ζητούμενο την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αυξημένων αναγκών των καταναλωτών, απάντησε η ΜΕΓΑ Α.Ε. στην πανδημία.

Μάλιστα, όπως προαναγγέλλει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης, «το 2021 σχεδιάζουμε να είναι μία ακόμη χρονιά νέων επενδύσεων και δημιουργίας περαιτέρω βελτιωμένων προϊόντων, με στόχο πάντα την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών στην προσωπική υγιεινή στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς».

Η ΜΕΓΑ Α.Ε., εξασφαλίζοντας προϋποθέσεις μικρού επηρεασμού από μεγάλα απρόοπτα λόγω της δραστηριοποίησής της σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων ατομικής υγιεινής (γυναικεία υγιεινή, βρεφικές πάνες, υγρά μαντήλια και προϊόντα ακράτειας), ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας ανταποκρίθηκε με ευθύνη και αποφασιστικότητα. Εφάρμοσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, μεριμνώντας τόσο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων της όσο και για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης στα αντισηπτικά προϊόντα.

Ιδιαίτερα στην κατηγορία των αντισηπτικών, εργάστηκε πυρετωδώς για τον σχεδιασμό προϊόντων ικανών να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις προστασίας των καιρών. Μεταξύ άλλων, σχεδίασε το πρώτο αντισηπτικό μαντήλι χεριών με επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση όχι μόνο κατά των βακτηρίων και των ιών γρίπης Η1Ν1, Η3Ν2, αλλά και κατά του κορωνοϊού, ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από ποτέ (σε μόλις 1΄): Wet Hankies extra safe.

«Αυτό που κατέστη απαραίτητο, ώστε να μπορέσει να συμβάλλει η εταιρεία στην εγχώρια ανάγκη για αυτάρκεια κρίσιμων για την εποχή προϊόντων, ήταν οι έκτακτες επενδύσεις σε επιπλέον γραμμές παραγωγής στα αντισηπτικά προϊόντα», σημειώνει ο κ. Βιτουλαδίτης. «Οι επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν άμεσα και οι νέες γραμμές παραγωγής αντισηπτικών μαντηλιών τέθηκαν γρήγορα σε λειτουργία, ενώ παράλληλα στελεχώθηκαν με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό», προσθέτει, και συμπληρώνει: «Επιπλέον, η ΜΕΓΑ επένδυσε εκτάκτως σε γραμμές παραγωγής χειρουργικών μασκών, ξεκινώντας παραγωγή τον Οκτώβριο. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ, ενώ εξασφαλίστηκε δυναμικότητα 200 εκατομμυρίων μασκών ετησίως».

Οι νέες γραμμές παραγωγής και οι πρώτες ύλες είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, ενώ διασφαλίζουν ανέπαφη παραγωγή σε όλα τα στάδια παραγωγής και συσκευασίας του προϊόντος.

Εξάλλου η ΜΕΓΑ, από τα πρώτα έτη λειτουργίας της, επενδύει σταθερά στην άριστη ποιότητα και την αποδεδειγμένη προϊοντική ασφάλεια. Ετσι, πολύ πριν από την εμφάνιση του ιού SARS-CoV-2 είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για υψηλά standards παραγωγής, εξαιρετικά αυστηρά συστήματα ποιοτικού ελέγχου, με ανέπαφη παραγωγή και υλικά πιστοποιημένα κατά Oeko-Tex Standard 100 για απουσία βλαβερών ουσιών, αλλά και αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και προστασίας της υγείας των εργαζομένων της.

Σε όλη αυτή την απαιτητική περίοδο, όμως, η εταιρεία δεν παρέλειψε να συνδράμει ενεργά στην κοινή μάχη κατά της πανδημίας, με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε μαζικές δωρεές προϊόντων προσωπικής υγιεινής και χειρουργικών μασκών πανελλαδικά, σε συνεργασία με δήμους, φορείς, ιδρύματα, γηροκομεία, σχολεία κ.λπ., αλλά και 20 νοσοκομειακών κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Οπως λέει ο κ. Βιτουλαδίτης, «η πανδημία COVID-19 σε ανθρώπινο επίπεδο στέρησε τις ευχάριστες ισορροπίες της καθημερινότητας, ενώ επέφερε την αγωνία για την υγεία καθενός μας. Σε εταιρικό επίπεδο επέβαλε αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας και προάσπισης της υγείας, άμεση προσαρμοστικότητα σε συνθήκες έκτακτης ζήτησης, συνοχή και αποφασιστικότητα. Σίγουρα ο απολογισμός της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα αφήσει απώλειες και πιθανώς τίποτα που να μοιάζει με ευκαιρία… Ισως το μόνο θετικό αποτέλεσμα θα είναι ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων μας, η βαθιά συναίσθηση ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι η διαφύλαξη της υγείας είναι η ύψιστη προτεραιότητα όλων μας. Σε εταιρικό επίπεδο αφήνει τις περισσότερες εταιρείες με αναβαθμισμένες διαδικασίες, βελτιωμένα προϊόντα και μια αίσθηση ότι ίσως να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα οποιαδήποτε δυσκολία μάς επιφυλάξει το αύριο».

Διαβάστε ακόμα: 

«Κούρεμα» ενοικίων: Πoιοι έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις

Mια εξαγορά, μια κρατικοποίηση, ένα (τούρκικο) φέσι, η Ντέμι Μουρ… κουμπαριάζει με τον Στέγγο και η μονομαχία Γκίκα – Άντου στην Εθνική

Οικογένεια Δακτυλίδη: Οι βασιλιάδες των ξενοδοχείων στη Μύκονο