Πολιτική

Κώστας Καραμανλής για το Μετρό Θεσσαλονίκης: Το θέμα των αρχαιοτήτων κρίθηκε

  • newsroom


«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί την οριστική δικαίωση στην πράξη της πολιτικής μας» τόνισε ο υπουργός στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών - ITC 2021 - Τι είπε για τα άλλα μεγάλα έργα στη χώρα

Στα μεγάλα έργα υποδομών, που «ξεμπλοκάρουν» μέσα στο 2021, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό και ο Ε65, αλλά και στα νέα έργα, που δρομολογούνται, όπως το Flyover Θεσσαλονίκης, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και τα σιδηροδρομικά έργα νέας γενιάς, καθώς και στην απόφαση του ΣτΕ για το Μετρό Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2021 (Infrastructure & Transport Conference), που συνδιοργάνωσαν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr,.

Με αφορμή τη συμπλήρωση σε λίγες ημέρες δύο ετών από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εκτίμησε ότι: «Από την εποχή του ‘‘αυτοσχεδιάζουμε’’, έχουμε περάσει σε μια περίοδο που ο πολίτης βλέπει ότι υπάρχει όραμα, ρεαλιστικός σχεδιασμός, συνεκτική πολιτική με αρχή, μέση και τέλος και δουλειά για την υλοποίησή της».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά, που έχει γίνει τα δύο αυτά χρόνια στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η οποία αποδίδει αποτελέσματα. Αναφέρθηκε ειδικότερα στα δύο σπουδαία έργα που συμβασιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα: Τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας και το Βόρειο Τμήμα του Ε65.

«Και στα δύο αυτά έργα, μέσα στο 2021 θα δούμε να στήνονται εργοτάξια. Το ίδιο ελπίζω ότι θα καταφέρουμε και στον άλλον πολύπαθο οδικό άξονα, Πάτρα-Πύργος. Ενώ άλματα έχουμε κάνει και στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, που πριν λίγες μέρες παρουσιάσαμε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

«Το θέμα των αρχαιοτήτων κρίθηκε – Ας μη διχάσει κανείς άλλο τη Θεσσαλονίκη»

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι από χθες δόθηκε λύση στο πιο επίπονο ίσως από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Το Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί την οριστική δικαίωση στην πράξη της πολιτικής μας, που είναι η μόνη που εξασφαλίζει και Μετρό και Αρχαία. Κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς… Το λέει και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το λέει και ο Δήμος, το λέει και η Περιφέρεια, το λένε και όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και το λέει και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Ε, πλέον το είπε και η ελληνική Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο!» τόνισε ο κ. Καραμανλής και διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση:

«Το Μετρό είναι ένα έργο που η Θεσσαλονίκη περιμένει για χρόνια… Είχε καταντήσει να είναι ένα ανέκδοτο για τους πολίτες. Θυμάστε και τα εγκαίνια με τους μουσαμάδες. Ας μην προσπαθήσει πια κανείς να διχάσει άλλο την πόλη. Σέβομαι κάθε άποψη για τα αρχαιολογικά ευρήματα. Δέχομαι ασφαλώς και ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα κίνητρα αυτών που αντιδρούν είναι ειλικρινή. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Όμως, σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία η Δικαιοσύνη μίλησε: Το θέμα των αρχαιοτήτων κρίθηκε. Οριστικά. Το έκρινε το πλέον αρμόδιο όργανο. Ας συμφωνήσουμε επιτέλους ότι θα σεβαστούμε τις αποφάσεις. Ως εδώ!».

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

«Βόμβα» στην αγορά: Τα Gap κλείνουν 81 καταστήματα

Ποιος είναι ο πρώτος μαύρος δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ – Γιατί ζητεί αποζημίωση $14 τρισ.

Ποιο νησί είναι έτοιμο να ανοίξει τις «πύλες» του… αλλά μόνο για εμβολιασμένους