Επιχειρήσεις

Lamda: Κατεδαφίσεις σε τρία μεγάλα κτίρια επί της Ποσειδώνος για το project του Ελληνικού

  • newsroom


Στο πλαίσιο των εργασιών για την προετοιμασία της μεγάλης επένδυσης της Lamda Development στο Ελληνικό

Τρία ακόμη μεγάλα κτίρια επί της λεωφόρου Ποσειδώνος έχουν ξεκινήσει να κατεδαφίζονται σε συνέχεια των μεγάλων κατεδαφίσεων των προηγούμενων μηνών και στο πλαίσιο πάντα των εργασιών που πραγματοποιούνται για την προετοιμασία της μεγάλης επένδυσης της Lamda Development στο Ελληνικό.

Πρόκειται για τα γήπεδα ξιφασκίας, μπάσκετ καθώς και για το ενδιάμεσο κτίριο, που τα συνδέει. Σε αυτά τα κτίρια στεγάζονταν η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της τέως Ολυμπιακής Αεροπορίας και το 2004 ανακατασκευάστηκαν για να φιλοξενήσουν τα ολυμπιακά αγωνίσματα της ξιφασκίας και του μπάσκετ.

Το εργοτάξιο στην Ποσειδώνος είναι ένα από τα πολλά που ήδη έχουν ξεκινήσει και δουλεύουν με έντονους ρυθμούς στον χώρο. Στην περιοχή της Λ. Βουλιαγμένης έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εκσκαφές για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο ΑΜΕΑ το οποίο θα ξεκινήσει να ανεγείρεται άμεσα. Γεωτρήσεις για διάφορους λόγους (περιβαλλοντικούς, γεωτεχνικούς κλπ) βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρο το έργο.

Παράλληλα, λόγω του ότι το ακίνητο αποτελούσε στρατιωτικό αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες γίνονται προκαταρκτικές έρευνες για τυχόν εναπομείναντα στρατιωτικά υλικά.

Διαβάστε ακόμη:

Σε δυναμική τροχιά ανάκαμψης η οικονομία – Προειδοποίηση Σκυλακάκη για τις ανατιμήσεις

Ανοίγουν οι πλατφόρμες για το επίδομα θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας (Upd)

ΟΛΠ: Στο 5,376% το ποσοστό του Helikon