Επιχειρήσεις

ΛΑΜΨΑ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

  • newsroom


Την εκλογή νέου δεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης και προσαρμογής στον νέο νόμο περί εταιρικής διακυβέρνησης

Τον Ιανουάριο του 2021, η οικογένεια Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη απέκτησε τον απόλυτο μετοχικό έλεγχο καθώς και την πλήρη διαχειριστική ευθύνη της «Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ», με στόχο να εδραιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική και τη διεθνή αγορά και να μεγιστοποιήσει τη συμβολή της στην Εθνική Οικονομία και την προβολή της εικόνας της χώρας ως κορυφαίου ποιοτικού προορισμού διεθνώς.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, σε μια νέα εποχή γεμάτη σημαντικές προκλήσεις αλλά και μεγάλες ευκαιρίες για τον ελληνικό και τον διεθνή τουρισμό, η «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ» προχώρησε στην ανασυγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου και την ανανέωσή του με διακεκριμένες προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους στους τομείς δραστηριότητάς τους.

Ειδικότερα, στο νέο Δ.Σ. της Εταιρείας εισήλθαν η πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Principal Advisor των SYSTEMIQ και PARADISE Fοundation Κα. Mαρία Δαμανάκη, η επιφανής Νομικός Κα. Αικατερίνη-Μαρία Καρατζά, διαχειρίστρια εταίρος του Νομικού Γραφείου Καρατζά και Συνεργάτες,ο  κ. Νικόλαος Νανόπουλος, Οικονομολόγος-Μηχανικός με μεγάλη εμπειρία σε ηγετικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα, καθώς και ο κ. Τιμόθεος Ανανιάδης, ο οποίος διαθέτει σημαντική εμπειρία στον ξενοδοχειακό τομέα και διετέλεσε για πολλά χρόνια Γενικός Διευθυντής των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George.

Τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ανέλαβε η κα Χλόη Λασκαρίδη.   

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «ΛΑΜΨΑ ΑΕ», συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Λασκαρίδη Χλόη
Εκτελεστικός Πρόεδρος

Νανόπουλος Νικόλαος
Αντιπρόεδρος-Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

Δρ. Χωμενίδης Αναστάσιος
Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος

Γαλανάκις Γεώργιος
Μη Εκτελεστικό Μέλος

Θεοχαράκης Βασίλειος
Μη Εκτελεστικό Μέλος

Thomas Miller
Μη Εκτελεστικό Μέλος

Λασκαρίδη  Σουζάννα
Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ανανιάδης Τιμόθεος
Μη Εκτελεστικό Μέλος

Δαμανάκη Μαρία
Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

Καρατζά Αικατερίνη-Μαρία
Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

Οι Μέτοχοι και η Διοίκηση της Εταιρείας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους κ.κ. Μωρίς Μοντιάνο, Φίλιππο Σπυρόπουλο, Νικόλαο Δάνδολο και Απόστολο Δοξιάδη, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που αποχωρούν.

Η πολυετής συνεισφορά τους στην εξέλιξη και καταξίωση της «ΛΑΜΨΑ ΑΕ» ως ενός εκ των κορυφαίων ξενοδοχειακών Ομίλων υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική και η συμμετοχή τους αποτελεί πλέον μέρος της μακροχρόνιας ιστορίας της. Ο κ. Μωρίς Μοντιάνο ανακηρύσσεται Επίτιμος Πρόεδρος.

Διαβάστε ακόμη:

Ταμείο Ανάκαμψης: Aρχές Αυγούστου τα πρώτα €4 δισ. από την ΕΕ

Vivartia – CVC: Η επόμενη κίνηση μετά την αποεπένδυση από τη ΜΕΒΓΑΛ

ΔΕΗ: Νέα εθελούσια για 1.283 εργαζόμενους στις λιγνιτικές μονάδες