search icon

Επιχειρήσεις

Λίβανος: Προειδοποίηση στις Ιαπωνικές αρχές για άρση της απαγόρευσης εξόδου του Γκοσν

Προθεσμία 40 ημερών δίνει ο Λίβανος στις Ιαπωνικές Αρχές για να στείλουν τα αρχεία της υπόθεσης Γκοσν αλλιώς θα άρει την απαγόρευση εξόδου από την χώρα που του έχει επιβληθεί

Ο Λίβανος μπορεί να άρει την απαγόρευση εξόδου από την χώρα που έχει επιβάλλει στον πρώην επικεφαλή της Nissan, Κάρλος Γκοσν εάν τα αρχεία που αφορούν την υπόθεσή του δεν σταλούν από τις Ιαπωνικές αρχές εντός 40 ημερών, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δήλωση υπουργού Δικαιοσύνης Άλμπερτ Σερχάν.

Ο Γκόσν διέφυγε από την Ιαπωνία για τον Λιβάνο τον περασμένο μήνα, καθώς ανέμενε τη διεξαγωγή της δίκης του με κατηγορίες για υπεξαίρεση εταιρικών κεφαλαίων, παραβίαση εμπιστοσύνης και οικονομικές ατασθαλίες τις οποίες και αρνείται.

Η δκινηματογραφική διαφυγή του έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ της Ιαπωνίας και του Λιβάνου, ενώ ο Γκοσν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη κατηγόρησε το ιαπωνικό σύστημα δικαιοσύνης και κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας να ξεκινήσει διάλογο με τους πολίτες για αυτό.

Ο Λίβανος δεν έχει συμφωνία έκδοσης με την Ιαπωνία.

Ο Σέρχαν σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συναντήθηκε με τον ιάπωνα πρέσβη στον Λίβανο και επιβεβαίωσε τη σημασία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Είπε επίσης ότι η σύζυγος του Γκοσν, Κάρολ, θα ανακριθεί από τους εισαγγελείς του Λιβάνου, όταν οι αρχές λάβουν ένταλμα της Ιντερπόλ.

“Η Καρολ θα υποστεί τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τον Κάρλος όταν έλθει το ένταλμα από την Interpol.”

Οι εισαγγελείς του Τόκιο εξέδωσαν την Τρίτη ένταλμα σύλληψης για την Κάρολ για εικαζόμενη ψευδορκία που σχετίζεται με την κατηγορία κατάχρησης εναντίον του συζύγου της.

Εκπρόσωπος της Κάρολ δήλωσε ότι η ίδια είχε επιστρέψει οικειοθελώς στην Ιαπωνία πριν από εννέα μήνες για να απαντήσει στις ερωτήσεις των εισαγγελέων και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς καμιά κατηγορία, προσθέτοντας ότι το ένταλμα ήταν «αξιολύπητο».

Exit mobile version