Η μία μετά την άλλη αλυσίδες καταστημάτων που διαθέτουν τμήμα βιβλίων και χαρτικών ανοίγουν τις πόρτες τους στο καταναλωτικό κοινό εκμεταλευόμενες το «παραθυράκι» που άνοιξε με την τελευταία ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με αυτή διαγράφεται η εντολή αναστολής λειτουργίας του λιανικού εμπορίου χαρτικών ειδών με ΚΑΔ 47.62.63. Κοινώς τα χαρτοπωλεία, όπως και τα βιβλιοπωλεία, μπορούν και λειτουργούν κανονικά υποδεχόμενα πελάτες.

Μία ρύθμιση που κρίθηκε απαραίτητη καθώς ουσιαστικά πρόκειται για άμεσα σχετιζόμενες δραστηριότητες αφού η συντριπτική πλειοψηφία των βιβλιοπωλείων πουλά και χαρτικά.

Η ρύθμιση για το εμπόριο χαρτικών στην τελευταία ΚΥΑ

Από τις αλυσίδες την αρχή έκανε η Public Media Markt, η οποία απ’ την περασμένη Δευτέρα άνοιξε τις πόρτες 41 καταστημάτων Public στους καταναλωτές αποκλειστικά για αγορές χαρτικών και βιβλίων. Στην ανακοίνωση της μάλιστα η εταιρεία σημείωνε ότι «οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες τίτλους για τους ίδιους και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κάνοντας τις αγορές τους άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς ραντεβού ή “Click Away”.  Παράλληλα, τα φυσικά καταστήματα Public παραμένουν ανοικτά για να καλύψουν και τις υπόλοιπες εορταστικές –και όχι μόνο- ανάγκες σε γραφική ύλη και ημερολόγια, δίνοντας την ευκαιρία για ακόμη ένα εξαιρετικό δώρο, χωρίς αναμονή!»

Χθες ήταν η σειρά της ΠΛΑΙΣΙΟ να ανοίξει τις πόρτες της στο καταναλωτικό κοινό. Η αρχή έγινε με 12 καταστήματα ενώ σήμερα θα ανοίξουν τις πόρτες τους άλλα 9. «Σου τελείωσε το μελάνι ή το toner; Δεν έχεις χαρτί; Χρειάζεσαι νέα στυλό ή μολύβια; Θέλεις να ανανεώσεις τα είδη ζωγραφικής σου; Δεν έχεις αγοράσει ακόμα ημερολόγιο για το 2021; Από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου κάποια καταστήματα Πλαίσιο ανοίγουν ξανά ΜΟΝΟ για αγορές ΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ!», σημείωνε η ανακοίνωση της εταιρείας στην ιστοσελίδα της. Εκεί μάλιστα υπάρχει και αναλυτική ενημέρωση για το τι μπορεί να αγοράσει κανείς με επίσκεψη του στο κατάστημα και τι με τη μέθοδο του click away.

Σήμερα είναι η σειρά των πολυκαταστημάτων Max Stores που αν και είναι περισσότερο γνωστά για τα παιχνίδια, εν τούτοις διατηρούν ένα εξίσου σημαντικό τμήμα με χαρτικά και βιβλία. Με μία λιτή ανακοίνωση στους πελάτες της η εταιρεία ενημέρωνε χθες πως «από αύριο τα καταστήματα μας είναι ανοικτά για αγορές εντός καταστήματος αποκλειστικά για βιβλία και χαρτικά είδη. Όλα τα υπόλοιπα είδη διαθέσιμα με click away».

Διαβάστε ακόμα:

Στον «πάγο» για ένα εξάμηνο πλειστηριασμοί α’ κατοικίας και Νόμος Κατσέλη

Αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου: Η προθεσμία για τις δηλώσεις

Keep it in the family: To Τοp 10 με τις πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ