Η καταναλωτική στροφή στα νέα γεύματα αλλά και η προοπτική που ανοίγεται στην αμερικανική αγορά όπου ήδη έχει παρουσία αποτέλεσαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τους βασικούς λόγους της επένδυσης της EOS Capital Partners στην «Megas Yeeros» του κ. Νίκου Λούστα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το private equity fund υπό τον Απόστολο Ταμβακάκη στην πρώτη επένδυση του δεύτερου fund του, ΕOS Hellenic Renaissance Fund II (EHRF II), έλαβε ένα σημαντικό μετοχικό ποσοστό στην εταιρεία τροφίμων που κινείται στο όριο της καταστατικής μειοψηφίας.
Το deal έγινε τόσο με τον βασικό μέτοχο και ιδρυτή της εταιρείας τον κ. Νίκο Λούστα αλλά και με Elikonos 2, το δεύτερο fund της Elikonos Partners υπό τους κ.κ. Τάκη Σολωμό και Παντελή Παπαγεωργίου το οποίο και αποεπένδυσε από την εταιρεία.
Υπενθυμίζεται ότι η Elikonos είχε επενδύσει 4 εκατ. ευρώ στην Mega Yeeros το 2020 λαμβάνοντας μικρή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της. «Από την αρχική μας επένδυση 4 εκατομμυρίων ευρώ το 2020, η Mega Yeeros έχει επιτύχει σημαντικά στρατηγικά και λειτουργικά ορόσημα: Διπλασιάστηκαν τα έσοδα κατά την επενδυτική περίοδο, το EBITDA αυξήθηκε κατά 64%, οι εξαγωγές υπερδιπλασιάστηκαν, αντανακλώντας ένα ισχυρό διεθνές αποτύπωμα, επεκτάθηκε η παραγωγική ικανότητα, και υπήρξε διαφοροποίηση και καινοτομία σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Elikonos εκφράζοντας ευχαριστίες στη διοίκηση της Megas Yeeros.
Σύμφωνα με πληροφορίες το fund της EOS έλαβε το σύνολο της συμμετοχής του Elikonos 2 και παράλληλα μετοχές απ’ το βασικό μέτοχο, κ. Νίκο Λούστα.
«Η στροφή στα εύκολα και γρήγορα γεύματα έχει δυναμική. Το είδαμε με τον ‘Φρεσκούλη’, θα το δούμε και με την Mega Yeeros έλεγαν στο newmoney πηγές απ’ την EOS Capital υπογραμμίζοντας την προοπτική που έχει η εταιρεία.
«Η συμμετοχή από το EHRF II θα υποστηρίξει την υλοποίηση του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις για αυτοματοποίηση, αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας και είσοδο σε νέα προϊόντα υψηλής ανάπτυξης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενίσχυση της δραστηριότητας στις ΗΠΑ, όπου ο Όμιλος επενδύει σε νέες γραμμές παραγωγής προψημένου γύρου και στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με διανομείς και αλυσίδες εστίασης», ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση της EOS Capital Partners.
Το 2024, η Megas Yeeros είχε έσοδα περίπου 66 εκατ. ευρώ και λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 42% των πωλήσεων της προέρχεται από αγορές του εξωτερικού, επιβεβαιώνοντας τον έντονα εξαγωγικό της χαρακτήρα και τη διεθνή αναγνώριση των προϊόντων της.
Σημειώνεται πως σήμερα ο Ομιλος Megas Yeeros διαθέτει υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στον Ασπρόπυργο Αττικής και στο Νιου Τζέρσεϊ (ΗΠΑ), εξυπηρετώντας κανάλια HoReCa και λιανικής σε 23 χώρες.
Διαβάστε ακόμη
Minas: Το μυθικό ρολόι που φόρεσε ο Keith Richards επιστρέφει (pics + vid)
Dimand: Ολο το deal των 700 εκατ. ευρώ της Dimand για κτήμα Καμπά και Γούρνες Ηρακλείου
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.