Το τελευταίο διάστημα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Meta έχουν χάσει μερικά από τα πιο σπουδαία ταλέντα της εταιρείας. Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας συνεχίζει να στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στο metaverse.  

Τουλάχιστον τέσσερις από τους κορυφαίους επιστήμονες της Meta AI έχουν λάβει την απόφαση να αποχωρήσουν από την εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ τους τελευταίους μήνες.

Πρόκειται για εξέχουσες προσωπικότητες και επιστήμονες οι οποίοι έχουν δημοσιεύσει δεκάδες ακαδημαϊκές εργασίες σε παγκοσμίου φήμης περιοδικά. Ταυτόχρονα, με τις γνώσεις και τα επιτεύγματά τους έχουν καταφέρει να σημειώσουν μεγάλες επιτυχίες στα προϊόντα της Meta, Facebook και Instagram.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες για τα οποίους γίνεται λόγος είναι ο Έντουαρντ Γκρεφενστέτ, ερευνητής επιστήμονας που ηγήθηκε των προσπαθειών της Meta σε έναν κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης γνωστό ως ενισχυτική μάθηση. Αποχώρησε από τον τεχνολογικό κολοσσό τον Φεβρουάριο. Ακόμη, ο Χάινριχ Κούτλερ ένας από τους διευθυντές μηχανικής έρευνας της Meta AI, πριν από λίγες εβδομάδες έφυγε από τη Meta για να ενταχθεί στο δυναμικό της Inflection AI.

Πρόκειται για μια start-up που δημιουργήθηκε από τον συνιδρυτή της DeepMind, Μουσταφά Σουλεϊμάν και τον δισεκατομμυριούχο του LinkedIn, Ριντ Χόφμαν. Ο Κούτλερ ξεκίνησε να εργάζεται στη Meta τον Ιανουάριο του 2019 αφού πέρασε πάνω από δύο χρόνια στη DeepMind.

Πρόσφατα, την παραίτησή του υπέβαλε και ο Άχμαντ Μπαϊράμι, ο οποίος άφησε τη θέση του ως ερευνητή στη Meta τον Ιανουάριο για να ενταχθεί στην Google. Τέλος, πέρυσι τον Δεκέμβριο, ο Ντου Κιέλα έπειτα από πέντε χρόνια στην εταιρεία, αποφάσισε να αφήσει τα καθήκοντά του που είχε ως ερευνητής επιστήμονας στη Meta. Τώρα είναι επικεφαλής έρευνας στην start-up τεχνητής νοημοσύνης Hugging Face.

Ο Κάρλ Χέρμαν, επιχειρηματίας τεχνητής νοημοσύνης που εργαζόταν στο εργαστήριο DeepMind, μιλώντας στο CNBC, αποκάλυψε πως ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν αποχωρήσει από το τμήμα Al της Meta μπορεί να ξεπερνά τους 12. Οι περισσότεροι μάλιστα, υποστηρίζουν πως οι συγκεκριμένοι επιστήμονες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη Meta καθώς η αλλαγή εργοδότη και εργασιακού περιβάλλοντος «θα προωθούσε καλύτερα την καριέρα ή την ερευνητική τους ατζέντα».

Διαβάστε ακόμα:

Ριμπάουντ για το πετρέλαιο πάνω από τα $100 μετά τις προειδοποιήσεις της Vitol

Αegean: Ξεκινά το θερινό πρόγραμμα – Συνολικά 156 προορισμοί εσωτερικού – εξωτερικού σε 42 χώρες (pics)

Γεωργιάδης: Μεγάλο το πρόβλημα με τις αυξήσεις, αλλά έχουμε πόλεμο