Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα το πρωί μεταξύ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Ομίλου V Group του Βύρωνα Βασιλειάδη.

Το συμφωνητικό υπέγραψαν από την πλευρά του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Αξιότιμος Πρύτανης, Καθηγητής Ανδρέας Γ. Μπουντουβής ενώ από την πλευρά του Ομίλου V Group, ο Πρόεδρος κος Βύρων Βασιλειάδης.

Η συμφωνία βασίζεται σε δέκα (10) πυλώνες δράσεων όπως πρόγραμμα στήριξης Φοιτητών και επαγγελματικής απορρόφησης Αριστούχων, πρόγραμμα υλικοτεχνικής στήριξης φοιτητών, ετήσιο σχέδιο επισκέψεων στις Εγκαταστάσεις του Ομίλου, πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης φοιτητών, διαγωνισμοί και επιβράβευση καινοτόμων προτάσεων και ιδεών από φοιτητές, ημερίδες εκπαίδευσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κυκλικής Οικονομίας κ.α.
300 και πλέον επαγγελματίες, κατά κύριο λόγο νέοι άνθρωποι, απόφοιτοι διάφορων ειδικοτήτων, αποτελούν το έμψυχο δυναμικό του Ομίλου V Group.

Κεντρικός άξονας του συνόλου των δραστηριοτήτων είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις τοπικές κοινωνίες.

Οι νέες επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ενσωμάτωση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στις δομές των εργοστασίων, η αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η εφαρμογή στρατηγικής για την πλήρη αξιοποίηση αποβλήτων (Zero Waste) και τη μηδενική εκπομπή ρύπων (Zero Emissions) αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι ο Όμιλος V Group έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην πράξη.

Λίγο μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο κος. Βύρων Βασιλειάδης δήλωσε:

«Είναι δεδομένο πως οι δραστηριότητες ενός Ομίλου επιχειρήσεων βασίζονται στην εμπειρία των στελεχών και τις υποδομές του. Κρίνονται από τα αποτελέσματα και βαθμολογούνται από την αγορά. Ωστόσο, πιστεύουμε ακράδαντα πως τα παραπάνω δεν αρκούν αλλά προϋποθέτουν τη συνύπαρξη με την πολύτιμη αξία της προσφοράς και της ακαδημαϊκής ποιότητας.

Με πρωταρχικό στόχο τη θωράκιση της επιστημονικής αρτιότητας των δραστηριοτήτων μας και την ουσιαστική ανάδειξη του ακαδημαϊκού έργου και των αποφοίτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σήμερα αποκτούμε ένα σημαντικό επιστημονικό συνοδοιπόρο με παγκόσμιο κύρος».

Εκ μέρους του ΕΜΠ, το παρόν στην τελετή υπογραφής έδωσε ο Καθηγητής Δρ. Γιώργος Δημόπουλος από τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ενώ το Βύρωνα Βασιλειάδη συνόδευσαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Θεοδώρου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ven Engineering και Γιώργος Σαρηγιάννης, Διευθυντής Επικοινωνίας και
Στρατηγικής του Ομίλου V Group.

O Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ανδρέας Μπουντουβής δήλωσε:

«Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΜΠ και του Ομίλου V Group αποτυπώνει τη βούληση των δύο μερών για πολύπλευρη συνεργασία σε εκπαίδευση, έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία, ενδιαφέροντος όλων των ειδικοτήτων μηχανικών. Ιδιαίτερα για τους φοιτητές του ΕΜΠ, δίνεται η δυνατότητα για απόκτηση εμπειρίας, μέσω κυρίως πρακτικής άσκησης, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, αλλά και προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης».