Η Moderna πούλησε εμβόλια κατά του κορωνοϊού αξίας 5,9 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για έσοδα και κέρδη.

Η Moderna ανέφερε 3,66 δισ. κέρδη για το τρίμηνο, σημειώνοντας τριπλάσια αύξηση σε σχέση με τα 1,2 δισ. που ανέφερε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύονταν πάνω από 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία βιοτεχνολογίας διατήρησε σταθερό το guidance ύψους 21 δισ. δολαρίων για ολόκληρη τη χρονιά όσον αφορά τις πωλήσεις εμβολίων Covid. Το guidance πωλήσεων βασίζεται σε υπογεγραμμένες συμφωνίες με κυβερνήσεις και δεν περιλαμβάνει παραγγελίες από τις ΗΠΑ, επομένως ο τελικός αριθμός θα μπορούσε τελικά να είναι υψηλότερος.

Οι πωλήσεις εμβολίων της Moderna το πρώτο τρίμηνο υπερτριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν ανέφερε πωλήσεις 1,7 δισ. δολαρίων λίγο μετά την πρώτη κυκλοφορία των εμβολίων.

Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 8,58 δολάρια, έναντι προσδοκίας για $5,21. Τα έσοδα έφτασαν στα 6,07 δισ. δολάρια, έναντι πρόβλεψης για 4,62 δισ.

Ο CEO της Moderna Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε ότι αναμένει να κλείσει συμφωνίες για ακόμη μεγαλύτερες πωλήσεις εμβολίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς οι κυβερνήσεις παραγγέλνουν περισσότερα εμβόλια για να προετοιμαστούν για τις φθινοπωρινές εκστρατείες εμβολιασμού. Ο Μπανσέλ είπε ότι η Moderna αναμένει να λάβει έγκριση στα τέλη του καλοκαιριού για μία βελτιωμένη έκδοση του εμβολίου με στόχο την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων.

Διαβάστε ακόμα:

Το πετρελαϊκό εμπάργκο στη Ρωσία «οδηγεί» στα ύψη τις ενεργειακές τιμές

ΣΤΑΣΥ: Σε ισπανική εταιρεία η αναβάθμιση των συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό ύψους 70 εκατ. ευρώ

Έρευνα: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πλήττει την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας