«Μετά από μισό αιώνα ύπαρξης, Motor Oil συνεχίζει να είναι η ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της ενέργειας της χώρας μας. Αυτή η διαδρομή στηρίχθηκε διαχρονικά στην αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου. Με γνώμονα πάντα να κινούμε και να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία με έργα αξίας και επενδύσεις μακρόπνοες. Με την ίδια φροντίδα δίνουμε προτεραιότητα στον άνθρωπο και την κοινωνία, απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους»Αυτό ανέφερε κ. Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil στη σημερινή ΓΣ των μετόχων των Μετόχων της εταιρείας

Όπως τόνισε, σε μια χρονική στιγμή που ο Όμιλος συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας, το επενδυτικό και αναπτυξιακό πλάνο της Motor Oil ξεπερνά το 1 δις. Ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η Μοtor Oil προωθεί έργα τα οποία στόχο έχουν την επαύξηση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, τη μείωση το ενεργειακού κόστους, καθώς και την προοδευτική μείωση των εκπομπών.

Η στρατηγική του Ομίλου

Ο κ. Τζαννετάκης αναφέρθηκε στην στρατηγική του Ομίλου, κάνοντας λόγο για τέσσερις πυλώνες του επενδυτικού πλάνου έως το 2030:

1. Εντός του έτους ολοκληρώνεται η επένδυση στο Διυλιστήριο ύψους 310 εκατ. Ευρώ για την κατασκευή του Συγκροτήματος κατεργασίας Νάφθας η οποία θα συμβάλει στην αύξηση παραγωγής βενζινών, κηροζίνης και υδρογόνου.

Ταυτόχρονα, εφαρμόζονται έργα που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τόσο στο Διυλιστήριο, όσο και στις άλλες δραστηριότητες του Ομίλου. Η ενεργειακή αυτάρκεια συνεχίζει να παραμένει στις προτεραιότητές της εταιρείας.

2. Σημαντική συνέχεια ανάπτυξης αποτελεί η επένδυση στην νέα κινητικότητα. Σχεδιάζεται και υλοποιείται το πρατήριο του μέλλοντος, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει διαφοροποιημένα προϊόντα, συμπιεσμένο φυσικό αέριο και αργότερα, διανομή υδρογόνου. Στον ίδιο χώρο θα παρέχεται φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς και μια σειρά άλλων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων. Σκοπός είναι η θυγατρική του Ομίλου NRG να καταστεί ο μεγαλύτερος και ταχύτερος «φορτιστής» ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καλύπτοντας όλους τους εθνικούς οδικούς άξονες.

3. Με όραμα να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ιδρύθηκε η MORE. Λειτουργεί 280 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων και αναπτύσει χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ με πρώτο στόχο τα 363 ΜW για το 2023.

Πρόσφατα, ο ‘Ομιλος προχώρησε σε συμφωνία με τον ‘Ομιλο Ελλάκτωρ για την απόκτηση ποσοστού 29,87%. Μαζί με αυτά έχει σε λειτουργία άμεσα πάνω από 800 MW και περαιτέρω δυναμικότητα χαρτοφυλακίου 2,3 GW, προς κατασκευή και ανάπτυξη.

4. Μέσω της Θυγατρικής LPC, η ΜΟΗ λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα και τεχνολογικά πιο προηγμένα εργοστάσια επαναδιύλισης λιπαντικών στην Ευρώπη.

Όσο για το 2022, ο κ. Τζαννετάκης υπογράμμισε πως εξελίσσεται σε μια χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες. «Οι διεθνείς συνθήκες και οι γεωπολιτικές εξελίξεις ανέτρεψαν τις σταθερές της παγκόσμιας οικονομίας. Η εισβολή στην Ουκρανία ανέδειξε τη σημασία της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και τη βαρύτητα της εξασφάλισης διαφορετικών πηγών ενέργειας για το σύνολο της ‘Ενωσης. Ο Όμιλος Motor Oil αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την ανθεκτικότητά του, αλλά και τη δυνατότητα να βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις και να ανταποκρίνεται στις εθνικές ανάγκες», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

Eurobank: Top pick η μετοχή της Motor Oil – Ζούμε τη «Χρυσή Εποχή» της διύλισης

Τα 3+1 deals που τρέχουν (παρά τα χάλια των αγορών), η επιστροφή του Λαβίδα, οι νέες εκδόσεις ομολόγων και ο «συνδρομητικός πονοκέφαλος»

Νέες αυξήσεις από αύριο στα εισιτήρια των πλοίων – Οι έξι προτάσεις των ακτοπλόων για το ενεργειακό κόστος