Καθαρά κέρδη ύψους 717 εκατ. ευρώ (-29 %) και λειτουργική κερδοφορία 1,15 δισ. ευρώ (-17%) ανακοίνωσε η Motor Oil για το εννεάμηνο. Οι επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 246 εκατ. ευρώ, ενώ το καθαρό χρέος μειώθηκε σημαντικά στο 1,2 δισ. ευρώ, από 1,7 δισ. ευρώ το 2022.

Η κυκλική οικονομία, δηλαδή η διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων αναδεικνύεται σε στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης του ομίλου της Motor Oil, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχεδιασμό που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου.

Οι πυλώνες του επιχειρηματικού σχεδίου περιλαμβάνουν ακόμη την ανάπτυξη στις ανανεώσιμες πηγές, τη λιανική (ηλεκτροκίνηση, καύσιμα με χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα) και την κύρια δραστηριότητα της διύλισης και εμπορίας, όπου οι επενδύσεις θα κατευθυνθούν στην ψηφιοποίηση, τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τα πετροχημικά.

Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ, δίκτυα λιανικής και κυκλική οικονομία / εναλλακτικά καύσιμα προβλέπεται να ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ ως το 2030.

Το επικαιροποιημένο σχέδιο περιλαμβάνει την επισκόπηση της προόδου ως προς την επίτευξη των τελικών στόχων που έχουν τεθεί για το 2030. Ενδεικτικά, στον τομέα των ΑΠΕ είναι σε λειτουργία μονάδες ισχύος 837 μεγαβάτ έναντι στόχου 2 γιγαβάτ για το 2030, ενώ έχουν κατασκευαστεί 1.021 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έναντι στόχου 4.000.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός: Ανάπτυξη 2,4% και πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% – Καλύτερoι μισθοί το 2024

Fourlis: Ισχυρή αύξηση στις πωλήσεις κατά το 9μηνο – Στα €31,5 εκατ. τα EBITDA με αύξηση 29,1%

Μήπως έχετε κλιματικό άγχος και δεν το ξέρετε;

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ