Η επενδυτική εταιρεία EDISON έθεσε νέα τιμή-στόχο στα 24 ευρώ από 13 (upside σχεδόν 50%) προηγουμένως για τη μετοχή της Mytilineos.

Σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία, τα EBITDA της Μυτιληναίος λόγω της ενεργειακής μετάβασης του ομίλου θα φθάσει από 25% που ήταν το 2020 στο 60% το 2025, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τον ρυθμό αύξησης των EPS στο 16% ετησίως κατά περίοδο.

Στο bull case scenario η Edison δίνει τιμή μέχρι και στα 38 ευρώ (upside 130%) ενώ προβλέπει εκτόξευση των EPS κατά 185% έως το 2025, με ρυθμό ανάπτυξης CAGR 23% στο διάστημα 2020–25.

Η πρόβλεψη της Edison για υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών, κατά >100% το 2022 και >125% το 2023, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ενεργειακή μετάβαση της εταιρείας (πράσινη ενέργεια, κυκλική οικονομία και αειφορία), αποδεικνύοντας πως η Mytilineos μπορεί να ηγηθεί, και σε αυτόν τον τομέα, όχι μόνο του εγχώριου αλλά και του διεθνούς ανταγωνισμού.

Σημαντική για την κερδοφορία χαρακτηρίζεται και η πρωτιά της εταιρείας στην Ελλάδα σε ότι αφορά στα κριτήρια ESG (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και κριτήρια διακυβέρνησης).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον οίκο τα φετινά EBITDA αναμένεται να προσεγγίσουν τα 353 εκατ. ευρώ («βλέποντας» το 2023 τα 544 εκατ. ευρώ), με αύξηση των κερδών ανά μετοχή όπως και του μερίσματος στα 0,43 ευρώ ανά μετοχή, με μερισματική απόδοση στο 2,7%. Παράλληλα, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται με δείκτη P/E στο 13x, σε σύγκριση με το μέσον όρο του ανταγωνισμού που σήμερα κυμαίνεται στο 17x.

Επιπροσθέτως, η Μυτιληναίος διαθέτει ένα ισχυρό ισολογισμό με τον δείκτη καθαρού χρέους/EBITDA να φτάνει στο peak φέτος στο 2,8x, μηδενίζοντας μέχρι το 2028, ενώ υπάρχει και ευελιξία με διαθέσιμα άνω των 1,5 δισ. ευρώ, έχοντας αντλήσει πρόσφατα 500 εκατ. ευρώ μέσω «πράσινων» ομολόγων.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, βασικοί πυλώνες για την ενεργειακή μετάβαση της MYTILINEOS παραμένουν:

* οι ΑΠΕ, με την EDISON να προσβλέπει στην ολοκλήρωση της επένδυσης 1.5GW φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα με την παράλληλη ωρίμανση των 4.3GW του παγκόσμιου BOT χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

* το «πρασίνισμα» του πρωτόχυτου αλουμινίου και την ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής του μέσω ΑΠΕ, μετά τη λήξη της τελευταίας σύμβασής με τη ΔΕΗ και ο διπλασιασμός της παραγωγής του ανακυκλωμένου αλουμινίου (δευτερόχυτο), που απαιτεί μόνο το 5% της ενέργειας του πρωτόχυτου.

Διαβάστε ακόμα:

Προ των πυλών ο διαγωνισμός για τον Φορέα Ακινήτων του Πτωχευτικού Νόμου

Alpha Bank: Έρχεται άμεσα νέο πρόγραμμα εθελουσίας για 800 υπαλλήλους

Εικονικοί εμβολιασμοί: Εντείνονται οι έρευνες στη Βόρεια Ελλάδα