Τράπεζες

Alpha Bank: Έρχεται άμεσα νέο πρόγραμμα εθελουσίας για 800 υπαλλήλους

  • newsroom


Σε τι επίπεδα διαμορφώνονται αποζημίωση και bonus για όσους επιλέξουν να αποχωρήσουν - Στόχος η μείωση του προσωπικού αρκετά κάτω των 6.000 ατόμων

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 800 εργαζόμενους ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Alpha Bank τις αμέσως επόμενες ημέρες  με στόχο τη μείωση του προσωπικού αρκετά κάτω των 6.000 ατόμων.

Η αποζημίωση και το bonus διαμορφώνονται πάνω από τις 150 χιλιάδες ευρώ, παρέχοντας ελκυστικά κίνητρα αποχώρησης για εργαζόμενους στις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας, αλλά και σε ορισμένους νομούς, όπως της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και κάποιων άλλων περιοχών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εθελούσια δεν θα αφορά καθόλου το δίκτυο της Αττικής, καθώς ο αριθμός των καταστημάτων που θα κλείσει εκεί το επόμενο διάστημα η Alpha Bank είναι πολύ μικρός.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών το δίκτυο της Alpha Bank  αριθμούσε 324 καταστήματα και είχε 6.316 εργαζόμενους στο τέλος του 2020. Στα τέλη Ιουνίου το σύνολο του προσωπικού στην Ελλάδα ανήλθε τα  6.622 άτομα από 7.321 ένα χρόνο πριν, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων της περιορίστηκε στα 318 καταστήματα από 361 τον αντίστοιχο περσινό διάστημα. Έχει προηγηθεί η μεταφορά 800 υπαλλήλων στην εταιρεία διαχείρισης Cepal στο πλαίσιο της συμφωνίας με την DK για την τιτλοποίηση Galaxy.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του project Tomorrow, που έχει ανακοινώσει η τράπεζα και το οποίο αφορά τον μετασχηματισμό της είναι και η μείωση του λειτουργικού της κόστους. Η Τράπεζα έχει πάρει πρόβλεψη 97 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους του προγράμματος εθελούσιας εξόδου ήδη από το α’ τρίμηνο του 2021. Υπενθυμίζεται ότι, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy, περίπου 800 εργαζόμενοι της Alpha Bank μεταφέρθηκαν στην εταιρεία διαχείρισης Cepal, η οποία πέρασε στην κυριότητα της  Davidson Kempner.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες τράπεζες προγράμματα εθελουσίας εξόδου ολοκλήρωσαν τόσο η Τράπεζα Πειραιώς, όσο και η Εθνική Τράπεζα.

Από την πρώτη αποχώρησαν 500 άτομα και το  μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus διαμορφώθηκε στις  180.000 ευρώ.

Από την ΕΤΕ αποχώρησαν συνολικά 650 εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus σε αυτή την περίπτωση διαμορφώθηκε στις 150.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Προς παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

«Ελ. Βενιζέλος»: 6,6 εκατ. επιβάτες στο 8μηνο, συν 10,6% από το 2020, μείον 61,6% από το 2019 (πίνακας)

Έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής της Palaplast Αντώνης Παλατιανάς