Στη δωρεά μοριακού μηχανήματος ανίχνευσης του SARS-CoV-2, μαζί με τα σχετικά αναλώσιμα, για περισσότερα από 5.000 τεστ προχώρησε η εταιρεία MYTILINEOS.

Όπως επισημαίνει, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας προέβλεπε την προμήθεια επιπλέον 50 ειδικών αναπνευστήρων, για περισσότερα νοσοκομειακά ιδρύματα, αποφασίστηκε από κοινού ότι στην παρούσα συγκυρία είναι πιο χρήσιμη η αγορά του εν λόγω μηχανήματος.

Η δωρεά θα κατευθυνθεί απευθείας στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός, προκειμένου να ενισχυθεί η εξεταστική του δυναμικότητα. Σημειώνεται ότι στον Ευαγγελισμό πραγματοποιούνται τα περισσότερα τεστ στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εξοπλίστηκαν με 15 ειδικούς αναπνευστήρες, για εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά, μέρος της δωρεάς της MYTILINEOS.

Καθώς τα υγειονομικά δεδομένα στην Βόρεια Ελλάδα είναι δυστυχώς επιβαρυμένα, εκτός της συνδρομής στο ΑΧΕΠΑ, η MYTILINEOS εξασφάλισε ιατρικό εξοπλισμό και για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ώστε να εξοπλισθούν μονάδες ΜΕΘ, αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των νοσοκομειακών ιατρών.

Τέλος η MYTILINEOS στο πλαίσιο της προσφοράς της στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες και δραστηριοποιείται έχει ήδη προσφέρει:

· 2 συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ και ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και 500 rapid test στον Δήμο Λεβαδέων

· 2 συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο ‘Αμφισσας

· Rapid και μοριακά τεστ, καθώς και υγειονομική συνδρομή στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, αλλά και

· Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΚΑΛ: Το «όπλο» της Cosco στις μεγάλες εργολαβίες του ΟΛΠ

Κορωνοϊός: Πώς θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

Κορκίδης για έκθεση Πισσαρίδη: Τα επόμενα πέντε χρόνια, να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη