Επιχειρήσεις

MYTILINEOS: Με επιτόκιο 2,25% έκλεισε το «πράσινο» ομόλογο των €500 εκατ.

  • newsroom


Υπερκαλύφθηκε η έκδοση κατά περίπου 4 φορές με το βιβλίο των προσφορών να κλείνει σε λιγότερο από 24 ώρες – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Με επιτόκιο 2,25% έκλεισε η έκδοση του «πράσινου» ομολόγου της Mytilineos, για την άντληση κεφαλαίων ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επιτυχής καθώς υπερκαλύφθηκε κατά 4 φορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση καλύφθηκε σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών.

To «πράσινο» ομόλογο θα έχει διάρκεια 5,5 χρόνια και γενικοί συντονιστές της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, Citigroup, και HSBC.

Η Mytilineos προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. (η «MYTILINEOS»), μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείες, με διεθνώς διαφοροποιημένα περιουσιακά στοιχεία και δραστηριότητες, ανακοινώνει σήμερα την επιτυχή τιμολόγηση (pricing) της πρώτης πράσινης έκδοσης (η  «Έκδοση») πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων, με επιτόκιο 2,25%, λήξη το 2026 (οι «Ομολογίες») και τιμή έκδοσης 100%. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα διατεθούν για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών  υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και (iii) την καταβολή των αμοιβών και εξόδων της Έκδοσης. Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρείας. Η Έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 28 Απριλίου 2021, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σε σχέση με την έκδοση, οι BNP Paribas, Citigroup Global Markets Europe AG και HSBC Continental Europe S.A. ενεργούν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators), και οι Alpha Bank Α.Ε., Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία, Goldman Sachs Bank Europe SE, J.P. Morgan AG, Morgan Stanley Europe SE, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Nomura Financial Products Europe GmbH και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners). Η HSBC Continental Europe S.A. ενεργεί επίσης ως Σύμβουλος Διάρθρωσης Πράσινων Ομολογιών (Green Structuring Advisor).

Με έδρα στην Ελλάδα, η MYTILINEOS διαθέτει ισχυρή διεθνή παρουσία. Οι μετοχές της MYTILINEOS, που ιδρύθηκε το 1908, είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1995 με χρηματιστηριακή αξία την 9η Απριλίου ύψους περίπου € 2,03 δισ.

Διαβάστε ακόμα:

Πασχαλινή «έκρηξη» στις μισθώσεις Airbnb για εξοχικά και παραθαλάσσιες κατοικίες στην Αττική