Επιχειρήσεις

Mytilineos: Ο Fitch αναθεωρεί το Outlook σε «σταθερό» και διατηρεί το «ΒΒ»

  • newsroom


Η αναβάθμιση του Outlook του ομίλου σε «σταθερό» αντικατοπτρίζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Mytilineos για το 2020

Στην αναθεώρηση του Outlook της Mytilineos σε «σταθερό» από «αρνητικό» προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings, διατηρώντας παράλληλα την βαθμίδα «ΒΒ», δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον όμιλο, μετά την ανακοίνωση για έκδοση του «πράσινου» ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Η αναβάθμιση του Outlook του ομίλου σε «σταθερό» αντικατοπτρίζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Mytilineos για το 2020 καθώς “και την εκτίμηση μας ότι η μόχλευση αναμένεται να παραμείνει εντός των ευαισθησιών μας από το 2022 και στη συνέχεια, παρά τις μεγάλες κεφαλαιακές δαπάνες (capex) το 2021-2024 καθώς θα επεκτείνει οργανικά το τμήμα ενέργειας”.

Ο οίκος σημειώνει ακόμα ότι θεωρεί την επέκταση του ομίλου στον λιγότερο κυκλικό τοµέα της ηλεκτρικής ενέργειας πιστωτικά θετική κίνηση και επισημαίνει ότι περιμένει ισχυρή ζήτηση για βιώσιμα έργα σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που αναμένεται να υποστηρίξει την βελτίωση των επιδόσεων στον ευρύτερο τομέα των κατασκευών.

Αναφέρει παράλληλα ότι η επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης υποστηρίζεται από την ρευστότητα με λογικούς όρους χωρίς ουσιώδεις ωριμάνσεις χρέους πριν το 2024, ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ, ένα συνεργιστικό επιχειρηματικό μοντέλο, τον κάθετα ενοποιημένο και χαμηλού κόστους κλάδο της μεταλλουργίας καθώς και ένα ισχυρό και αναπτυσσόμενο μερίδιο αγοράς στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού που δίνει στον όμιλο διατηρήσιμες ταμειακές ροές.

Διαβάστε περισσότερα

Το παράδοξο του Bitcoin: Γιατί ενώ υποχωρεί γίνεται ισχυρότερο

Εμφύλιος στο ποδόσφαιρο: Γιατί οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες θέλουν δική τους λίγκα

Φορολογικές δηλώσεις: Ο νέος κωδικός στο Ε1 που θα σβήνει τεκμήρια και πρόστιμα στις αποδείξεις

Απόρρητο Απόρρητο