Επιχειρήσεις

Εξαγορές και συγχωνεύσεις ετοιμάζει ο όμιλος Μυτιληναίος

  • newsroom


Ο CEO του ομίλου ανέφερε ότι αναμένει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για επιτάχυνση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, καθώς και την παροχή κινήτρων σε παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, κυρίως στην κατεύθυνση των εξαγορών και των συγχωνεύσεων,  αναλαμβάνει η Mytilineos, σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε ο διευθύνων σύμβουλός της Ευάγγελος Μυτιληναίος σε επικοινωνία τους με τους επενδυτές του Ομίλου.

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι ο όμιλος έχει αναπτύξει οργανική κερδοφορία, έχει ικανοποιητικές ταμειακές ροές και ισχυρό ισολογισμό, συνεπώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις, προκειμένου να στραφεί προς νέες εξαγορές.

Ο CEO του Ομίλου υπογράμμισε ότι αναμένει βελτίωση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο επιχειρεί η Mytilineos με τον Μόνιμο Μηχανισμό Ευελιξίας. Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την στρατηγική μείωσης της εξάρτησης από τον λιγνίτη και υποστήριξε ότι οι υψηλές τιμές των ρύπων θα συνεχίσουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή αγορά, αποδίδοντας το σφάλμα στη ΔΕΗ.

Για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η αγορά αναμένει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για επιτάχυνση της απελευθέρωσης, καθώς και την παροχή κινήτρων σε παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας, καθώς αυτός είναι ο τομέας με τη μεγαλύτερη συμβολή στην παραγωγή του Ομίλου

Τέλος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος παρουσίασε στους επενδυτές τα αποτελέσματα του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2019.