Η σκανδιναβική αεροπορική SAS ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να ακυρώσει κι άλλες πτήσεις αύριο Πέμπτη, καθώς οι δυο πλευρές που εμπλέκονται στις απεργίες των πιλότων έχουν σήμερα συνομιλίες σε μια προσπάθεια να επιλύσουν το χάος που επικρατεί εδώ και έξι μέρες και έχει αφήσει εκτεθειμένους χιλιάδες επιβάτες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν.

Πάνω από 300.000 ταξιδιώτες έχουν επηρεαστεί από τις απεργίες των πιλότων που διαμαρτύρονται για μισθολογικά και άλλα θέματα. Ειδικοί εκτιμούν ότι οι κινητοποιήσεις κοστίζουν στην SAS $10,5 εκτ. την ημέρα, απειλώντας να εκτροχιάσει τα ετήσια κέρδη της εταιρείας.

Η αεροπορική έχει ανακοινώσει ότι την Πέμπτη θα ακυρώσει κι άλλες πτήσεις και συγκεκριμένα 280 δρομολόγια επηρεάζοντας 20.000 επιβάτες.

Για σήμερα ανήμερα εθνικής γιορτής για τη Σουηδία, ήταν προγραμματισμένες 500 πτήσεις που έχουν ήδη ακυρωθεί επηρεάζοντας 47.000 επιβάτες.

Στις σημερινές συνομιλίες το παρόν δίνει και ένας Νορβηγός διαμεσολαβητής.

Η μετοχή της SAS που διαπραγματεύεται και στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης σημειώνει άνοδο περί το 6% μέχρι στιγμής, ωστόσο στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης χάνει συνολικά περί το 10% από τη μέρα που ανακοινώθηκε η απεργία.