Μετά από μια περίοδο αναμονής που ξεπέρασε την μια δεκαετία, η προσπάθεια για την επιστροφή των υδροπλάνων στην Ελλάδα φαίνεται να φτάνει στο τέλος της.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των εμπορικών πτήσεων με υδροπλάνα στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ο ιδρυτής και επικεφαλής της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους, εταιρείας η οποία εμπλέκεται τόσο στην αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων ή υδάτινων πεδίων όσο και στο πτητικό έργο της με τον υπό δημιουργία στόλο της.

Νέα εξέλιξη, αποτελούν οι πτήσεις γνωριμίας με το νέο μεταφορικό μέσο, το διήμερο 12 και 14 Ιουλίου, Παρασκευή και Κυριακή, σε λιμάνια 6 νησιών.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαραλάμπους, «με την πραγματοποίηση των δοκιμαστικών πτήσεων τον Ιανουάριο από Μέγαρα προς το υδάτινο πεδίο Λαυρίου, έγινε το πρώτο καθοριστικό βήμα από τη Hellenic Seaplanes για να φέρει τα υδροπλάνα ξανά στους αιθέρες αλλά και στις ελληνικές θάλασσες. Πλέον περνάμε στο επόμενο στάδιο με την πραγματοποίηση των πρώτων, παρθενικών πτήσεων με υδροπλάνο στο τέλος της εβδομάδας σε Σποράδες, Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για την επίσημη έναρξη των δρομολογίων μας, που θα περιλαμβάνει προγραμματισμένες πτήσεις, ιδιωτικές – charter, καθώς και περιηγητικά ταξίδια τουριστικού χαρακτήρα πάνω από αξιοθέατα των προορισμών που θα δραστηριοποιηθούμε. Οι πτήσεις της Hellenic Seaplanes θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 12 και 14 Ιουλίου με προορισμό τα λιμάνια σε Σκόπελο, Αλόννησο, Σκύρο καθώς και σε Ψαρά, Χίο και Πάτμο. Οι πρώτες αυτές παρθενικές μας πτήσεις θα επιτρέψουν να επιδείξουμε τις δυνατότητες του αεροσκάφους, ο κόσμος να γνωρίσει από κοντά το υδροπλάνο ως μέσο μεταφοράς και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Η Hellenic Seaplanes έχει ως στόχο να προσφέρει μια νέα, εναλλακτική και συναρπαστική επιλογή μεταφοράς για την ευκολότερη διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους αλλά και με την ηπειρωτική Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι τα υδροπλάνα μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και στη βελτίωση της ταχύτητας μεταφοράς, πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι».

Αναφορικά με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της Hellenic Seaplanes για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την ενεργοποίηση του δικτύου υποδομών στο Βόρειο Ιόνιο και στα Ιωάννινα. Ειδικότερα, έχοντας βάση το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Κέρκυρας θα πραγματοποιούνται ταξίδια προς συνεργαζόμενα αεροδρόμια, στο πλαίσιο ναύλωσης του αεροσκάφους από ενδιαφερόμενους επιβάτες, οργανωμένες πτήσεις προς Παξούς και περιηγητικές πτήσεις σε Παξούς, Αντίπαξους και Διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Μαθράκι, Ερεικούσσα).

Τέλος, το υπάρχον αμφίβιο υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes, το CESSNA CARAVAN C-208 πλέον πλαισιώνεται από ένα ακόμα μεγαλύτερο υδροπλάνο για τη δραστηριοποίησή στο Αιγαίο, το 19θέσιο TWIN OTTER και έχουν γίνει οι κατάλληλες επαφές ώστε ο στόλος της εταιρείας να ενισχυθεί περαιτέρω, με στόχο να καλύψει ένα ευρύ δίκτυο δρομολογίων.

Διαβάστε ακόμη

Airbnb: Αφήνουν «φέσια» 3.500 ευρώ για… τηλεφωνικές κλήσεις στο εξωτερικό

Οικογένεια Βάρδη: Στο σφυρί το «κτήμα» των 8 στρεμμάτων στην Κηφισιά (pics)

Μetlen: Με το ένα πόδι στο LSE και με τα δύο σε εξαγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ