search icon

Επιχειρήσεις

Nissan – Renault κοντά σε συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου

Η Renault είχε απειλήσει να απόσχει από ψηφοφορία των μετόχων για σειρά προτεινόμενων αλλαγών, κάτι που θα μπλόκαρε την έγκρισή τους - Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει ποσοστό 43,4% στη Nissan και οι αλλαγές απαιτούν πλειοψηφία 2/3 για να περάσουν

H Nissan Motor και η Renault φέρονται έτοιμες να επιλύσουν το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για τις αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση της Nissan ενόψει της συνεδρίασης των μετόχων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των σχεδίων των δυο εταιρειών.

Η Renault είχε απειλήσει να απόσχει από μια ψηφοφορία των μετόχων για τις προτεινόμενες αλλαγές, κάτι που θα μπλόκαρε την έγκρισή τους.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει ποσοστό 43,4% στη Nissan και οι αλλαγές απαιτούν πλειοψηφία 2/3 για να περάσουν.

Η πρόταση που θα ψηφιστεί στη συνεδρίαση των μετόχων απαιτεί την ίδρυση τριών επιτροπών στο διοικητικό συμβούλιο της Nissan, που θα χειρίζονται τα θέματα ελέγχου, τις υποψηφιότητες των διευθυντών και την αποζημίωση των εκτελεστικών στελεχών.
Οι δυο αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν συγκρουστεί λόγω της επιθυμίας της Renault να συμμετάσχει στην ελεγκτική επιτροπή ο διευθύνων σύμβουλός της, Τιερί Μπολορέ.

Στο πλαίσιο του προτεινόμενου συμβιβασμού μεταξύ της Renault και της Nissan, ο Μπολορέ θα λάβει τη θέση στην ελεγκτική επιτροπή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Προειδοποιούν δε ότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Εάν ολοκληρωθεί, το συμβιβαστικό σχέδιο θα επιτρέψει στη Renault να ψηφίσει υπέρ των αλλαγών διακυβέρνησης κατά τη συνεδρίαση των μετόχων της Nissan στις 25 Ιουνίου, ανοίγοντας το δρόμο για την έγκρισή τους.

Exit mobile version