Ο Όμιλος SOFTONE ανακοίνωσε την απόκτηση του 100% των μετοχών της AppSoft Software and Services Α.Ε., εταιρείας με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης που δραστηριοποιείται στη διάθεση μηχανογραφικών λύσεων και προϊόντων business software. Η συμφωνία αυτή εδραιώνει την απόλυτα ηγετική θέση της SoftOne στην Κρήτη, μία εξαιρετικά κρίσιμη αγορά που παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης λόγω της ραγδαίας αύξησης του τουρισμού και των σημαντικών έργων που υλοποιούνται ή/και αναμένεται να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, σηματοδοτεί τη δημιουργία υποκαταστήματος της εταιρείας στην Κρήτη με έμπειρα στελέχη και στόχο να αναπτύξει περαιτέρω το τοπικό οικοσύστημα συνεργατών SoftOne, εγγυώμενο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών (υποστήριξης) και λύσεων στις επιχειρήσεις του νησιού.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα ιδρυτικά στελέχη και το καταρτισμένο προσωπικό της AppSoft θα συμμετέχουν ενεργά στην επόμενη ημέρα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην καθημερινή λειτουργία του νέου υποκαταστήματος. Με πολύχρονη εμπειρία και ισχυρή τεχνογνωσία, αναμένεται δε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια της SoftOne να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων της Κρήτης μέσα από τη διάθεση προηγμένων λύσεων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, κ. Πάνος Μαρτίνης, δήλωσε σχετικά με την εξαγορά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την ενσωμάτωση της AppSoft στον Όμιλο της SOFTONE και τη δυναμική που δημιουργεί για τη σημαντική αγορά της Κρήτης. Η πολυετής δραστηριοποίησή της καθώς και η σε βάθος γνώση των απαιτήσεων και αναγκών της αγοράς, αποτελούν εχέγγυο για την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου των συνεργατών μας στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιφέρεια της Κρήτης, και κατ’ επέκταση την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτήν».

Από την πλευρά τους, τα ιδρυτικά στελέχη της AppSoft, κ.κ. Θεόδωρος Πατσιούρας και Χαράλαμπος Καρδουλάκης, ανέφεραν σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ένταξή μας στην οικογένεια της SOFTONE, ενός ομίλου με τον οποίο μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και την ίδια δέσμευση για επιχειρηματική αριστεία. Ανυπομονούμε να συνδράμουμε με τη σειρά μας τις προσπάθειες του Ομίλου SOFTONE για τη συστηματική δημιουργία και παροχή υψηλής προστιθέμενης αξίας στις επιχειρήσεις της Κρήτης».

Διαβάστε ακόμη

Q&R: Η εταιρεία πληροφορικής που αλλάζει μέγεθος και οι υπογραφές στο έργο-μαμούθ (pics)

Τζακ Ντόρσεϊ: Τρεις χώρες (η μία δίπλα μας) έχουν απειλήσει με κλείσιμο του Twitter

Την αναστολή εξαγοράς της Activision από την Microsoft ζητά η αρχή ανταγωνισμού των ΗΠΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ