Στην ψηφιακή εποχή μπαίνει πλέον ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η διοίκηση του οποίου παρουσίασε σήμερα τη νέα εφαρμογή «e-Λαχαναγορά». Πρόκειται για μία εφαρμογή που προσφέρει τη δυνατότητα αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες για online αγορές και «ψηφιακή παραγγελία».

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη παρουσία της ηγεσίας του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη εφαρμογή για τις ιχθυόσκαλες ενώ ήδη «τρέχει» επενδυτικό πρόγραμμα 20 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια της Κεντρικής Αγοράς.

«Το “e-Λαχαναγορά” ψηφιοποιεί και απλοποιεί τη διαδικασία της παραγγελίας, που πλέον γίνεται με ένα κλικ από το κινητό. Παράλληλα, προσφέρει στους συνεργαζόμενους με τον ΟΚΑΑ εμπόρους τη δυνατότητα να έχουν σε λειτουργία τα καταστήματά τους 24 ώρες το 24ωρο, συναλλασσόμενοι με τους πελάτες και προμηθευτές τους με ασφάλεια, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα», υπογράμμισε κατά την παρουσίαση της εφαρμογής ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ κ. Απόστολος Αποστολάκος. Σημείωσε δε πως κεντρική στρατηγική του Οργανισμού είναι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα μεγεθυνθεί το μέγεθος των μισθωτών – πελατών του αλλά και του ίδιου.

«Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την προηγούμενη μας εκδήλωση εδώ, όταν παρουσιάσαμε με το Νίκο Παπαθανάση, τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη και την ομάδα εδώ, την εφαρμογή e-Καταναλωτής», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο υπ. Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδης. Και συνέχισε:

«Τότε ήμασταν στο ξεκίνημα της πανδημίας και είχαμε αποφασίσει να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορούσαν εύκολα να εξοικονομήσουν χρήματα κάνοντας τις αγορές τους στη γειτονιά τους ή όπου αλλού επιθυμούσαν με έναν πρακτικά εύκολο τρόπο. Ένα χρόνο μετά, χρησιμοποιούν κάθε ημέρα τις υπηρεσίες του e-Καταναλωτής πάνω από 130.000 συμπολίτες μας και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς.Άρα, ήταν μια επιτυχημένη εφαρμογή που βοήθησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να γλιτώσουν χρήματα και τις επιχειρήσεις να προβούν σε πωλήσεις των προϊόντων τους μέσα από έναν ανταγωνιστικό τρόπο. Σήμερα, ερχόμαστε εδώ να επεκτείνουμε αυτή τη δράση μέσα από μία νέα πλατφόρμα που αφορά ιδιαίτερα στον ΟΚΑΑ και την Κεντρική Αγορά Αθηνών, την Λαχαναγορά, με σκοπό πάλι να βοηθήσουμε και τους επαγγελματίες αλλά και τους καταναλωτές να κάνουν τις καλύτερες δυνατές αγορές στις καλύτερες τιμές».

Απ’ την πλευρά του ο αναπλ. Υπ. Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης τόνισε: «Από σήμερα, η Κεντρική Λαχαναγορά εκσυγχρονίζεται και μπαίνει στη νέα ψηφιακή εποχή. Το e-Λαχαναγορά αποτελεί ένα καινοτόμο, απλό και εύχρηστο εργαλείο που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και θα εξυπηρετεί ένα μεγάλο σύστημα από χονδρεμπόρους, τοπικές αγορές και super-markets για την προμήθεια πρώτων υλών. Προσφέρουμε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στους επαγγελματίες του χονδρικού εμπορίου με την ευχή να «δουλέψει» το ίδιο καλά με τον e-Καταναλωτή».

Στην ευχή χαιρετισμό απηύθηνε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης ως μοναδικός μέτοχος του ΟΚΑΑ. Ο ίδιος σημείωσε ότι «οι εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα μπορούν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες» υπογραμμίζοντας παράλληλα το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κεντρικής Αγοράς που πλέον αποκτά Phygital παρουσία, τόσο φυσική όσο και ψηφιακή.

Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ

Το “e-Λαχαναγορά” αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επενδύσεων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί ο ΟΚΑΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών του, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το καινούργιο ψυχόμενο κέντρο logistics, την κατασκευή του οποίου έχει δρομολογήσει η Διοίκηση του ΟΚΑΑ, καθώς και σειρά νέων τεχνολογιών, που θα συμβάλλουν στην αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αγοράς, από την οποία διακινείται ένας από τους μεγαλύτερους όγκους φρούτων, λαχανικών, νωπών κρεάτων και αλιευμάτων ανά την Επικράτεια. Επίσης, σύντομα θα ανακοινωθεί η ολοκλήρωση σειράς έργων στις 11 Ιχθυόσκαλες που εποπτεύει ο Οργανισμός, που είχαν «κολλήσει» και τις προσεχείς ημέρες θα δοθούν σε χρήση των συναλλασσόμενων αλιέων και ιχθυεμπόρων.

Σημειώνεται πως ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (ΟΚΑA ΑΕ), του οποίου οι «ρίζες» ξεκινούν το 1955 με την ίδρυση του Οργανισμού Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, σήμερα ελέγχει την  Κεντρική Λαχαναγορά στον Ρέντη και την Πάτρα, την Κρεαταγορά και την Αγορά του Καταναλωτή στο Ρέντη καθώς και τις 11 Ιχθυόσκαλες σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήριο: Παρέμεινε σε υψηλά 16μήνου – Εβδομαδιαία κέρδη στο 2,69%

Νέο ράλι για τα ελληνικά ομόλογα «δια χειρός» ΕΚΤ

Αυτός είναι ο βαθύπλουτος Αιγύπτιος που αγόρασε τη βίλα του Λάκη Γαβαλά