Αγορές

Νέο ράλι για τα ελληνικά ομόλογα «δια χειρός» ΕΚΤ

  • newsroom


Στον απόηχο των ανακοινώσεων Λαγκάρντ για συνέχεια στις επαναγορές ομολόγων, οι ελληνικοί τίτλοι σημειώνουν ράλι - Σε αρνητικό έδαφος το ελληνικό 5ετές - Ομόλογα: Η Λαγκάρντ «κλείνει το μάτι» στους επενδυτές – Γιατί κερδίζει η Ελλάδα

Ισχυρό ράλι καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων Λαγκάρντ για συνέχεια στις επαναγορές ομολόγων.

Το ελληνικό 5ετές ομόλογο υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος, ενώ η απόδοση του ελληνικού 10ετούς αγγίζει το 0,745%.

Σημειώνεται πως χθες το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του ανέφερε πως «τα ελληνικά ομόλογα είναι τα πιο δημοφιλή στην Ευρώπη, αν μπορεί κανείς να τα βρει». «Παρά τον υψηλό δείκτη χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας, δεν υπάρχουν αρκετά ομόλογα σε διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Mark Nash, επικεφαλής για τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Jupiter Asset Management. Ο ίδιος αναμένει το spread των ελληνικών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά να μειωθεί στις 70 μονάδες βάσης, ένα επίπεδο που δεν έχει σημειωθεί μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers πριν από μία και πλέον δεκαετία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στην μεγάλη ζήτηση για πώληση ομολόγων και κατάφερε να συγκεντρώσει προσφορές 29 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πώληση ομολόγων 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγουν το 2031.

Το πρόσφατο ράλι των ελληνικών τίτλων συνεχίζεται με καύσιμα» τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με το έκτακτο πρόγραμμα αγορών ομολόγων (PEPP).

Η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε πως οι καθαρές αγορές θα συνεχιστούν με μηνιαίο ρυθμό 20 δισ. ευρώ τουλάχιστον έως το Μάρτιο του 2022 και μέχρι της εξαντλήσεως του πακέτου των 1,85 τρισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Goldman Sachs: Ποιες τοποθετήσεις θα υπεραποδώσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2021

Χ.Α.: Επιχειρηματικές εξελίξεις και διεθνή νέα στηρίζουν την αγορά

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Τιμή – στόχος τα €14 από Euroxx – «Greek Infrastructure Play υψηλής αξίας»