Επιχειρήσεις

Ολλανδία: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες ΙΧ για το Dieselgate της Volkswagen

  • newsroom


Η ετυμηγορία είναι η τελευταία σε μια σειρά αποζημιώσεων και προστίμων για τη Volkswagen

Ολλανδικό δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν κατασκευαστεί από τον όμιλο Volkswagen και διέθεταν παραποιημένο λογισμικό που επέτρεπε την χειραγώγηση των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων σε πετρελαιοκινητήρες δικαιούνται αποζημίωσης.

Δικαστήριο του Άμστερνταμ ανακοίνωσε ότι οι αγοραστές νέων οχημάτων Volkswagen, Audi, Seat και Skoda με το εν λόγω λογισμικό δικαιούνται αποζημίωση 3.000 ευρώ, ενώ οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων οχημάτων θα πρέπει να λάβουν 1.500 ευρώ.

Η αποόφαση για αποζημίωση, κατά της οποίας η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να ασκήσει έφεση, καλύπτει περίπου 150.000 οχήματα που πουλήθηκαν από αντιπροσωπείες, κατά των οποίων κατατέθηκε ομαδική αγωγή, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η ετυμηγορία είναι η τελευταία σε μια σειρά αποζημιώσεων και προστίμων για τη Volkswagen από τότε που παραδέχθηκε το 2015 ότι χρησιμοποιούσε παραποιημένο λογισμικό που εμφάνιζε τους πετρελαιοκινητήρες να παράγουν λιγότερους ρύπους απ’ ό,τι στην πραγματικότητα.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε κόστισε στην εταιρία πάνω από 32 δισεκ. ευρώ σε πρόστιμα, δαπάνες για επισκευές και νομικά έξοδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Διαβάστε ακόμα:

Χατζηδάκης: Κατάθεση του νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση αυτή ή την άλλη εβδομάδα

Εστίαση: Διχασμένοι οι επιχειρηματίες – Πώς υποδέχονται τα νέα μέτρα οι «μεγάλοι» και οι «μικροί» του κλάδου

Επίδομα παιδιού: Για ποιους έρχονται αυξήσεις έως 224 ευρώ