Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο ενσωμάτωσης των εταιρειών Astir Vitogiannis και Three Cents στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου IDEAL. H προ ημερών εξ’ αναβολής Γενική Συνέλευση της Ideal ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου, με συνολική αξία διάθεσης των νέων μετοχών και ισόποση επαύξηση των ιδίων κεφαλαίων κατά ποσό 56,1 εκατ. ευρώ, προχωρώντας στο σχέδιο ενσωμάτωσης των Astir Vitogiannis και Three Cents.

Η ΑΜΚ περιλαμβάνει την εισφορά του συνόλου (100%) των μετοχών των εταιρειών S.I.C.C. Holding Limited (SICC) και ESM Effervescent Sodas Management Limited (ESM), ενσωματώνοντας με τον τρόπο αυτό πλήρως τις εταιρείες Astir Vitogiannis και Three Cents στον Όμιλο Ideal μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της SICC ανήκουν κατά ποσοστό 51% στο επενδυτικό κεφάλαιο Virtus South European Fund (VSEF), το οποίο διαχειρίζεται η Virtus International Partners LP και κατά ποσοστό 49% στον κ. Στέλιο Βυτόγιαννη. Οι μετοχές της ESM ανήκουν κατά ποσοστό 100% στο VSEF.

Μέσω της προαναφερόμενης συναλλαγής, ο Όμιλος IDEAL θα ενσωματώσει στο ακέραιο τις εταιρείες Astir Vitogiannis και Three Cents, μεγαλώνοντας το αποτύπωμά του και επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του εκτός από την πληροφορική και στους δυναμικούς κλάδους της συσκευασίας καταναλωτικών αγαθών και της παραγωγής και διάθεσης premium mixers & tonics.

Σκοπός της επέκτασης είναι η επαύξηση της πελατειακής βάσης και του κύκλου εργασιών του Όμιλου, η δημιουργία συνεργιών μέσω μελλοντικών επενδύσεων και η εξοικονόμηση κόστους δανεισμού, ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξή του τόσο οριζόντια όσο και κάθετα και κατ’ αποτέλεσμα να μεγιστοποιηθεί η αξία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

ΑΜΚ μόνο για τους νέους μετόχους

Αναφορικά με την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της IDEAL ύψους 56,1 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση της εταιρίας την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνεται ότι αυτή δεν επηρεάζει σε τίποτα τους υφιστάμενους μετόχους, όπως μπορεί να συμβαίνει με άλλες αυξήσεις.

Η αύξηση γίνεται με έκδοση νέων μετοχών μόνο για τους νέους μετόχους σε προκαθορισμένη τιμή, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει αναπροσαρμογή της τιμής της μετοχής της εταιρίας και να μην επηρεάζονται οι υφιστάμενοι μέτοχοι.

Σε αυτό έρχεται επιπλέον να προστεθεί και η δέσμευση που έχει λάβει το Virtus South European Fund να μην προβεί σε πώληση των μετοχών που θα λάβει μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλά να τις μοιράσει στους επενδυτές του μέχρι το τέλος του 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ, Τσιτσιπάς: Οι «χρυσές» business των σταρ του τένις

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στην οικογένεια Βεντούρη

Κινητή τηλεφωνία: Ανατροπή υπέρ των καταναλωτών – Τι αλλάζει