Ισχυρό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ομολογιακή έκδοση ύψους €150 εκατ. της CPLP Shipping, συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη, η διάθεση του οποίου άρχισε από προχθές το πρωί στο επενδυτικό κοινό. Όπως όλα δείχνουν, θα σημειωθεί σημαντική υπερκάλυψη καθώς εκτιμάται ότι η προσφορές θα ξεπεράσουν το επίπεδο των 750 εκατ. ευρώ.

Η δημόσια προσφορά ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη στις 4 μ.μ. και το επιτόκιο του τίτλου 5ετούς διάρκειας της Capital Product, αναμένεται να διαμορφωθεί στο κατώτατο επίπεδο που είχαν δώσει οι ανάδοχοι. Υπενθυμίζεται ότι το εύρος απόδοσης του ομολόγου έχει καθοριστεί από τους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους μεταξύ 2,60% και 3,00%. και η αγορά περιμένει ότι θα κλείσει στο 2,6% – 2,7%.

Με την παρούσα έκδοση η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ως εγγυήτρια του ομολόγου από τη θυγατρική της CPLP Shipping Holdings PLC, βάζει ουσιαστικά τη σφραγίδα της στην ανάπτυξη μιας νέας αγοράς ναυτιλιακών ομολόγων στη χώρα.

Με την παρόύσα έκδοση η Capital Product Partners ζητά από την ελληνική αγορά 150 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού της σχεδίου συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του στόλου της με πιο σύγχρονα και «πράσινα» πλοία για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) μια συνολική επένδυση ύψους άνω των  600 εκατ. δολ.. Τα πλοία είναι νεότευκτα τελευταίας τεχνολογίας, πολύ φιλικά προς το περιβάλλον αφού εκπέμπουν 23% λιγότερους ρύπους από τα πλοία που χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα και έχουν ήδη ναυλωθεί για πολλά χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Γενς Βάιντμαν: Παραιτείται από την προεδρία της Bundesbank έπειτα από 10 χρόνια

Απλησίαστο και το ρύζι: Το ράλι στα λιπάσματα εκτοξεύει την τιμή του

Morgan Stanley: Η SpaceX θα «στείλει» τον Μασκ στο πάνθεον των τρισεκατομμυριούχων