Ο Όμιλος Capital προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες  στην παραγγελία τεσσάρων LNG Carriers  μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων στις γιάρδες. Είναι συνολικής αξίας 1,1  δισεκατομμυρίου δολαρίων.  Από το 20218 η Capital έχει βάλει συνολικά  22 παραγγελίες  για ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς LNG.

Έχει συμφωνηθεί τιμή στα 270 εκατ. δολαρίων ανά πλοίο. Οι τιμές στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας αυξάνουν σταθερά  αφού  το προηγούμενο υψηλό να είναι περίπου 265 με 267 εκατ. δολάρια ανά πλοίο.

Τρία από τα νέα πλοία της Capital έχουν προγραμματιστεί για παράδοση το 2027 με το τελευταίο πλοίο να αναμένεται στις αρχές του 2028.

Θα κατασκευαστούν από την Hyundai Samho Heavy Industries και ανεβάζουν σε 12 τον αριθμό των LNG πλοίων που έχει παραγγείλει ο όμιλος στο ναυπηγείο Yeongam, με ένα ακόμη νεότευκτο υπό κατασκευή για το παράδοση από τον όμιλο Hyundai Heavy Industries Group

Πέρυσι, η συνδεδεμένη με τον όμιλο εταιρεία που είναι εισηγμένη στον Nasdaq Capital Product Partners συμφώνησε να καταβάλει 3,1 δισ. δολάρια για να αποκτήσει τα 11 νέα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που βρίσκονταν τότε στο βιβλίο παραγγελιών, για να προστεθούν στα επτά πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που είχαν ήδη.

Έκτοτε, δύο από τα νεότευκτα πλοία  παραδόθηκαν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η οικογένειά του ελέγχουν λίγο πάνω από το 56% της κοινών μετοχών, ενώ το  fund  με έδρα την Κύπρο το  Yoda plc έχει πρόσφατα αποκτήσει μερίδιο της τάξης του 25,7%. Ο όμιλος  Capital ελέγχει  108 πλοία συνολικής χωρητικότητας περίπου 11 εκατομμυρίων τόνων (dwt), σε όλους τους ναυτιλιακούς κλάδους. Είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που επένδυσε σε πλοία μεταφοράς υγροποιημένου CO2 των 22.000 cbm με παραγγελία δύο πλοίων στη Hyundai και η πρώτη ελληνική εταιρεία που επενδύει σε πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας των 88.000 cbm. Το 2023, η Capital Gas ύψωσε την ελληνική σημαία σε δύο πλοία LNG με σχέδια να επεκτείνει τον υπό ελληνική σημαία στόλο.

Διαβάστε ακόμη

Έτσι θα είναι το Data Center της Microsoft στα Σπάτα (pics)

Νέες επενδύσεις και είσοδος σε νέες αγορές για την GOLDAIR (pics)

POS: Μετά την παράταση έρχονται και μειώσεις για μικροποσά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ