Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, της Bundesbank, στα τέλη του 2021 γνωστιποίησε ο Γενς Βάιντμαν, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Σε επιστολή του προς το προσωπικό, έγραψε:

«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έπειτα από δέκα χρόνια είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο – για την Bundesbank, αλλά και για εμένα προσωπικά».

Οι ακριβείς λόγοι για την απόσυρση του 53χρονου κεντρικού τραπεζίτη είναι ακόμα ασαφείς. Στην επιστολή ανατρέχει σε μερικές φορές δύσκολες συζητήσεις στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπό την ηγεσία της Κριστίν Λαγκάρντ τα τελευταία χρόνια, στις οποίες, ωστόσο, επικρατούσε μια “ανοιχτή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα”.

Ήταν επικεφαλής της Bundesbank από τον Μάιο του 2011.

Η απόφαση να αποσυρθεί δεν ήταν εύκολη για αυτόν, έγραψε ο Βάιντμαν. Αναφέρθηκε στις επιτυχίες που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και τους συμβούλεψε: «Παραμείνετε μια φωνή λογικής στις δημόσιες συζητήσεις και διαφυλάξτε τη σημαντική σταθερότητα -πολιτική κληρονομιά της Bundesbank».

Διαβάστε ακόμα:

Στην… απόψυξη 20.000 πλειστηριασμοί το 2022

Γενς Βάιντμαν: Παραιτείται από την προεδρία της Bundesbank έπειτα από 10 χρόνια

Jumbo: Κατά 25% αυξημένο μέρισμα για το 2021 – «Χαμένη χρονιά» και το 2022