Αποχωρεί από την προεδρία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων έπειτα από 31 χρόνια η Χριστίνα Σακελλαρίδη.
Σε μήνυμά της αναφέρει: «Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι ολοκληρώνοντας έναν γόνιμο κύκλο 31 χρόνων αποχωρώ από την Προεδρία του ΠΣΕ».

«Παραδίδω τη σκυτάλη, πιστεύοντας πως έχω προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους Έλληνες Εξαγωγείς και βάζοντας το λιθαράκι μου στην συνολική ανάπτυξη του κλάδου, μέσα από καίριες παρεμβάσεις και νομοθετικές προτάσεις σε θεσμικούς φορείς και υπουργεία. Λειτουργούσα πάντοτε με γνώμονα το κλαδικό και εθνικό συμφέρον, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Προσπάθησα μέσα από έναν μετριοπαθές και εμπεριστατωμένο λόγο, να προωθήσω τα δίκαια αιτήματα των ελληνικών επιχειρήσεων, και ειδικότερα των μικρομεσαίων εταιρειών που αποτελούν άλλωστε την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Επιχείρησα να αναβαθμίσω τον ρόλο και τη συλλογική «φωνή» του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Να παραμείνει ένας ζωντανός οργανισμός που ενδιαφέρεται για την εξωστρέφεια της χώρας.

Επεδίωξα και -θεωρώ πως σε έναν μεγάλο βαθμό-, πέτυχα να συμβάλλω στη δημιουργία δομών που έθεσαν τις βάσεις για τον μετέπειτα «μικρό άθλο». Ενδεικτικά, συνέβαλα καταλυτικά:

1. Στη δημιουργία του πρώην ΟΠΕ (νυν Enterprise Greece), του οποίου υπήρξα η πρώτη Πρόεδρος.
2. Στη σύσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), του οποίου υπήρξα Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος επί 20 χρόνια.

Πρόκειται για Οργανισμούς νευραλγικής σημασίας για την πρόοδο των ελληνικών εξαγωγών που ξεκίνησαν υιοθετώντας τις καλύτερες πρακτικές από αντίστοιχες δομές του εξωτερικού.

Ο δρόμος φυσικά και δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Τουναντίον. Οι προκλήσεις στη διάρκεια της θητείας μου ήταν πολλές και απαιτητικές. Με αποκορύφωμα την πολυετή κρίση που «πλήγωσε» την ελληνική οικονομία και την ανάγκασε να ενταχθεί σε αυστηρά προγράμματα λιτότητας, προκειμένου την δημοσιονομική εξυγίανσή της.

Την ίδια στιγμή, είχα την ευκαιρία και τη τύχη να δω τους κόπους τόσων χρόνων να πιάνουν τόπο. Οι ελληνικές εξαγωγές έφθασαν σε ιστορικό ρεκόρ κόντρα στα προβλήματα και στις δυσκολίες, συνεισφέροντας πολύτιμους πόρους στα δημόσια ταμεία.

Παραμένω στις επάλξεις και πάντοτε στην «πρώτη γραμμή». Το διεθνές περιβάλλον εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ασταθές και η αβεβαιότητα κυριαρχεί. Στο εξής, θα συνεχίσω να υπηρετώ την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις από την θέση της Επίτιμης Προέδρου & Μελους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων αλλά και από τη θέση της Επίτιμης Αντιπροέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), θέση με την οποία με τίμησε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Εφραίμογλου.

Με πολλές ευχαριστίες για την διαχρονική στήριξή σας και βαθιά εκτίμηση.

Διαβάστε ακόμη 

ΕΛΣΤΑΤ: Επιβράδυνση στο 2,3% για τον πληθωρισμό τον Ιούνιο – Ανατιμήσεις 2,1% στα τρόφιμα

Γαλλία: Οι πιθανοί υποψήφιοι για τον πρωθυπουργικό θώκο

ΙΕΛΚΑ: Μόλις ένας στους δυο θα κάνει διακοπές φέτος (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ