Eνα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Metro ΑΕΒΕ της οικογένειας Παντελιάδη ανοίγει το Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος που εγκαινίασε χθες στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης.

Κι αυτό καθώς σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη διεκδίκηση μεριδίου στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας τόσο μέσω των καταστημάτων My market στη λιανική όσο και μέσω των Metro Cash & Carry στη χονδρική. Ήδη στα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων προβλέπεται μέσα στη χρονιά το άνοιγμα δεκάδων καταστημάτων My market local, τα convience stores τα οποία “τρέχουν” franchisees, στη Θεσσαλονίκη ενώ όπως εξηγούσε στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Παντελιάδης επίκειται και η δημιουργία ενός καταστήματος Metro Cash & Carry στην περιοχή της Δράμας, από την οποία σήμερα απουσιάζει η εταιρεία.

Το νέο μεγάλο Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος θα καλύπτει μία ευρεία περιοχή της χώρας, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, κάπου 120 καταστήματα, γεγονός που αναμένεται να δώσει ευελιξία στην Metro ΑΕΒΕ σε μία εποχή που η Δ. Μασούτης και η ΑΝΕΔΥΚ Κρητικός επεκτείνονται επιθετικά σε όλη τη χώρα κυρίως μέσω εξαγοράς μικρών, τοπικών αλυσίδων.

“Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το έργο γιατί αποτελεί έναν ακόμη φιλόδοξο στόχο που έγινε πραγματικότητα. Το πετύχαμε χάρη στην ομαδική δουλειά, που οικοδόμησε ένα Κέντρο Διανομής το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τόσο στους προμηθευτές, όσο και στα καταστήματά μας. Πιστεύω πως είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Διανομής και αποτελεί το θεμέλιο που θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε την επέκτασή μας στη Βόρεια Ελλάδα”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παντελιάδης.

Η συνολική επένδυση της Metro ΑΕΒΕ για την ανακαίνιση και την επέκταση των εγκαταστάσεων του Κέντρου Διαλογής Β. Ελλάδος έφθασε τα 24 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε ενώπιον δεκάδων συνεργατών της Metro ΑΕΒΕ, του περιφερειάρχη Κεντρ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα και του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, η εγκατάσταση εξυπηρετεί τα καταστήματα κεντρικά με όλες τις κατηγορίες προϊόντων (ξηρό φορτίο, συντήρηση, μαναβική, κατάψυξη, κρέας και ψάρι). Αυτό εξασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα, εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και άμεση εξυπηρέτηση των καταστημάτων της εταιρείας εντός 24 ωρών.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Κέντρου Διανομής Βορείου Ελλάδος έχουν ως εξής:

45.000 m2 Συνολική έκταση
> 16.000 m2 ψυχόμενοι χώροι
Δυναμική υποστήριξης 120 καταστημάτων
76 ράμπες παραλαβών & αποστολών
18.500 κωδικοί
23.500 θέσεις αποθήκευσης
860 δρομολόγια / μήνα
1.500.000 κιβώτια / μήνα
6.000 παραστατικά / μήνα
20 χλμ καλωδίων ethernet Cat6
5 χλμ οπτικών ινών

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση του Κέντρου Διανομής, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, θα έχει ισχύ 2,47MW και εκτιμάται ότι θα παράγει 3,3GWh, καλύπτοντας το 70% των ετήσιων αναγκών ενέργειας του χώρου, εξοικονομώντας 2.586 τόνους CO2.

Διαβάστε ακόμη 

La Meat Maison και Beefbar – Κηφισιά εναντίον Βουλιαγμένης: Δύο επικά steaks της Αθήνας και τα μυστικά τους

Γιατί είναι σπουδαίος ο πίνακας Masterpiece του Ρόι Λιχτενστάιν των 165 εκατ. δολαρίων

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Οι σκέψεις για παραίτηση μετά τη βαριά ήττα (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ