Την πρόθεσή της να ολοκληρώσει τις πρώτες 200 προσλήψεις εντός του 2020, αλλά και να τις συνεχίσει το 2021, ίσως και το 2022, γνωστοποίησε σήμερα (15/12) η Pfizer, κατά τη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με θέμα το Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας (Hub) της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Για τη στελέχωση του Κέντρου η εταιρεία δέχτηκε 3.000 αιτήσεις, από τις οποίες το 71% προέρχεται από άτομα με μεταπτυχιακές σπουδές και το 21% από άτομα που ζουν σε χώρες του εξωτερικού. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης με δημοσιογράφους, ο κ. Nico Gariboldi, επικεφαλής του ψηφιακού κέντρου στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Jeff Hamilton, επικεφαλής του παγκόσμιου δικτύου ψηφιακής τεχνολογίας, παρουσίασαν το όραμα της εταιρείας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και τη στρατηγική των προσλήψεων που ακολουθείται για τη στελέχωση του Hub της Θεσσαλονίκης.

Στρατηγική προσλήψεων

Ο κ. Gariboldi ανέπτυξε τους δύο βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του Hub για την εξεύρεση ταλαντούχου στελεχιακού δυναμικού, οι οποίοι είναι:

  • Να προσελκύσει τους ικανότερους. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός πλάνου επικοινωνίας και στοχευμένων ενεργειών, με την προσέγγιση του επιστημονικού «οικοσυστήματος» μέσω κατάλληλων επιστημονικών εκδηλώσεων, με δραστηριότητες για την προβολή του Hub, με τη σύνδεση και συνεργασία με τα πανεπιστήμια, καθώς και με την ενεργοποίηση του δικτύου των αποδήμων και των αποφοίτων.
  • Να αναπτύξει ένα φυτώριο ταλαντούχων ανθρώπων. Για αυτόν τον σκοπό, η Pfizer θα στηριχτεί στη σύνδεση με την κουλτούρα της τοπικής κοινωνίας, στη δημιουργία ευκαιριών καριέρας μέσω προγραμμάτων κατάρτισης υψηλής εξειδίκευσης και σε εσωτερικές και εξωτερικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, ο κ. Gariboldi σημείωσε τη σημασία μια ισχυρής δεξαμενής υποψηφίων για τη δημιουργία ενός ανθρώπινου δυναμικού με τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει μια πολύ θετική πορεία στη διαδικασία των προσλήψεων, καθώς το Hub έλαβε 3.000 αιτήσεις από υποψηφίους υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, το 71% των αιτούντων έχουν μεταπτυχιακές σπουδές και το 21% προέρχεται από το εξωτερικό.

Αναφερόμενος στις βασικές δεξιότητες που ζητούνται, σημείωσε ότι αυτές είναι: Software Development & Engineering, Agile Project Management, Machine Learning & Artificial Intelligence, Enterprise Architecture, Data Science, Process Automation, Product & Experience Design, Customer Analytics & Insights.

Η Στρατηγική και το Όραμα του Hub της Pfizer

Ο κ. Gariboldi αναφέρθηκε ακόμη στις βασικές αρχές του Ψηφιακού Κέντρου Τεχνολογίας της Pfizer:

  • Το στρατηγικό όραμα (μια διεπιστημονική ομάδα ψηφιακής τεχνολογίας με πλήρες σύνολο δεξιοτήτων και ικανοτήτων παρόμοιο με άλλα παγκόσμια Hubs, χώρο για καινοτομία, δεξαμενή ταλέντων)
  • Το μοντέλο λειτουργίας (ευέλικτη προσέγγιση, συνεργασία διαφορετικών ομάδων, συνεργασία επιστημόνων από διαφορετικά Hub)
  • Το «Οικοσύστημα» (σύνδεση, συνεργασία, εξερεύνηση, δοκιμή)

Επίσης, ο κ. Gariboldi πρόσθεσε ότι το Hub στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μέρος του παγκόσμιου Ψηφιακού Δικτύου της Pfizer και την υποστηρίζει στην εκπλήρωση του σκοπού της, που είναι καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών.

Προσδιορίζοντας την προστιθέμενη αξία που θα προσφέρει το Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας της Pfizer στην Ελλάδα, ο κ. Gariboldi εξήγησε ότι αυτή βασίζεται στη συνεχή αλληλεπίδραση και στις συνέργειες μεταξύ του Hub της Pfizer και του ελληνικού «οικοσυστήματος».

Συνεπώς, το Hub θα διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να ενεργοποιήσει και να εμπλέξει μια μεγάλη ποικιλία από συμμετέχοντες, που περιλαμβάνει την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον τομέα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, το σύστημα υγείας, ασθενείς, ασφαλιστικούς φορείς και την κυβέρνηση, δημιουργώντας σημαντικά οφέλη για όλους τους στρατηγικούς εταίρους:

  • Να δημιουργήσει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους συμμετέχοντες στο «οικοσύστημα»
  • Να αντλήσει πληροφόρηση και ιδέες από το «οικοσύστημα»
  • Να επιδιώξει στρατηγικές σχέσεις για να αντιμετωπίσει βασικά επιχειρησιακά θέματα
  • Να υποστηρίξει τη χρηματοδότηση για καινοτόμες πρωτοβουλίες
  • Να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας υγειονομικής περίθαλψης με θετικό αντίκτυπο για τους ασθενείς
  • Να συμβάλει στη διαμόρφωση θετικής γνώμης για το Hub και δημιουργία εικόνας πολύ καλού περιβάλλοντος εργασίας για να δουλεύει κανείς

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Ενισχύσεις 12 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Κράτησε» τις 787 μονάδες, παρά τις ρευστοποιήσεις

Kορωνοϊός: Οι αλλαγές στην οικονομία της Ινδίας – Τι συνέβη με τα Bitcoin