Πωλήσεις ύψους 36 δισ. δολαρίων αναμένει να πραγματοποιήσει φέτος η Pfizer από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε μαζί με τη BioNTech, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Reuters, η Pfizer αναμένει ότι το 2022 οι πωλήσεις από το εμβόλιο θα φτάσουν στα 29 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, η Pfizer έχει τη δυνατότητα να παράγει τον επόμενο χρόνο 4 δισ. δόσεις εμβολίων, ενώ οι προβλέψεις της έχουν βασιστεί σε πωλήσεις 1,7 δισ. δόσεων.

Η εταιρεία, η οποία μοιράζεται εξίσου τα κέρδη από τα εμβόλια με τη BioNTech, εκτιμά ότι οι πωλήσεις από το εμβόλιο θα καλύπτουν το 44% των συνολικών πωλήσεων για το 2021, ενώ σκοπεύει να προχωρήσει σε περισσότερες συμφωνίες με τις χώρες.

Σύμφωνα με τη Refinitiv, η Wall Street ανέμενε οι πωλήσεις από το εμβόλιο φέτος θα φτάσουν τα 35,44 δισ. δολάρια και τα 22,15 δισ. δολάρια το 2022.

Οι πωλήσεις του εμβολίου των Pfizer και BioNTech έχουν ξεπεράσει κατά πολύ εκείνες των Moderna και Johnson & Johnson, ενώ οι δόσεις που αναμένεται να παραδοθούν φέτος πλησιάζουν ήδη τα 2,3 δισ., από τα 3 δισ. που είναι ο στόχος συνολικά.

Διαβάστε ακόμη

Κριστίν Λαγκάρντ: Απίθανο να αυξηθούν τα επιτόκια το 2022

Τουρκία: Με διώξεις απαντά ο Ερντογάν στο hashtag #νεκρός

Δώρο Χριστουγέννων 2021: Πότε πληρώνεται – Πόσα χρήματα θα πάρετε