Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της φαρμακευτικής Global Blood Therapeutics έναντι 5 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Pfizer, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ).

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ο φαρμακευτικός κολοσσός επιδιώκει να προχωρήσει σε συμφωνία με την Global Blood Therapeutics τις επόμενες μέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της WSJ, η κατάσταση προς το παρόν παραμένει ρευστή, καθώς -όπως ανέφερε και το Bloomberg πριν λίγες μέρες- για τη συγκεκριμένη εταιρεία υπάρχουν κι άλλοι «μνηστήρες».

Μετά το δημοσίευμα η μετοχή της εταιρείας εκτοξεύτηκε, κλείνοντας την Πέμπτη στα 47,99 δολάρια, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της Global Blood Therapeutics να ξεπεράσει τα 3 δισ. δολάρια.

Η Global Blood Therapeutics ιδρύθηκε το 2011, έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο και πρόσφατα ενέκρινε φάρμακο για τη δρεπανοκυτταρική νόσο.

Η εξαγορά της θα βοηθούσε την Pfizer να ενισχύσει τις θεραπείες που αναπτύσσει για σπάνιες ασθένειες.

Η δρεπανοκυτταρική νόσος είναι μια κληρονομική διαταραχή του αίματος που επηρεάζει περίπου 100.000 άτομα στις ΗΠΑ. Η Pfizer είχε αρχίσει να αναπτύσσει ένα φάρμακο το 2019, το οποίο όμως δεν παρουσίασε επιτυχία, ενώ έχει αναπτύξει άλλο ένα, το οποίο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Η Global Blood Therapeutics θα ανακοινώσει αποτελέσματα β’ τριμήνου τη Δευτέρα (8.8.2022).

Διαβάστε ακόμη

Bank of America: Έρχεται πτώση έως 13% στη Wall Street και έως 10% στην Ευρώπη

Goldman Sachs: Μην ποντάρετε στα ράλι των αγορών – Η ύφεση θα συνεχιστεί

Ευρωαγορές: Πτώση για τους δείκτες μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ