Επιχειρήσεις

Pfizer: Τα εμβόλια στην Ιταλία θα αρχίσουν να παραδίδονται κανονικά

  • newsroom


Η Pfizer ανακοίνωσε ότι στην Ιταλία «προέκυψε παρεξήγηση, διότι ταυτίστηκε ο αριθμός των δόσεων με τις φιάλες»

H Pfizer ανακοίνωσε πριν λίγο ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι παραδόσεις σε ό,τι αφορά τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Ιταλία θα επιστρέψουν στα επίπεδα που είχαν συμφωνηθεί.

Η εταιρεία, απαντώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Skytg24, πρόσθεσε ότι από τις 8 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου εστάλησαν στην Ιταλία οι παρτίδες που είχαν συμφωνηθεί, ενώ στη συνέχεια υπήρξε μείωση, λόγω της αναδιοργάνωσης του βελγικού κέντρου παραγωγής της φαρμακοβιομηχανίας.

«Έγινε παρεξήγηση»

Παράλληλα, η Pfizer τόνισε ότι οι φιάλες μειώθηκαν λόγω της απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης να εξάγει πέντε και όχι έξι δόσεις από την κάθε μία, και ότι «προέκυψε παρεξήγηση, διότι ταυτίστηκε ο αριθμός των δόσεων με τις φιάλες», ενώ δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα.

Λίγο νωρίτερα, ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πάολο Σιλέρι είχε δηλώσει στη δημόσια τηλεόραση της Rai ότι οι καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων από την Pfizer και την AstraZeneca θα προκαλέσουν αναβολή ενός μηνός στην έναρξη του εμβολιασμού των πολιτών άνω των 80 ετών, αλλά και καθυστέρηση έξι με οκτώ εβδομάδων για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτρονική ταυτότητα: Τι αλλάζει από 1 Φεβρουαρίου στις μεταβιβάσεις ακινήτων και στις νέες οικοδομές

Ταμείο Ανάκαμψης: Πολιτικές τριβές σε Ισπανία και Ιταλία – Τι ζητά η Κομισιόν

Κορωνοϊός: 32 τα κρούσματα από τη βρετανική μετάλλαξη στην Ελλάδα