Πάνω από το 71% της αξίας του έχει χάσει το X (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ από όταν το απέκτησε ο δισεκατομμυριούχος τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με την εταιρεία Fidelity.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Fidelity υποδεικνύουν ότι η πλατφόρμα αξίζει πλέον 71,5% λιγότερο από ό,τι όταν την αγόρασε ο Μασκ, ο οποίος είχε καταβάλλει 44 δισ. δολάρια για να αναλάβει την εταιρεία.

Τον Μάιο, η Fidelity υπολόγιζε ότι το X αξίζει μόλις 15 δισ. δολάρια, το ένα τρίτο από όσα είχε πληρώσει ο Μασκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fidelity κατέχει μετοχικό μερίδιο στο X, αλλά μετά την εξαγορά του από τον Μασκ έχει μειώσει το ποσοστό της, σύμφωνα με το Reuters.

Το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά για το X και τις σχέσεις του με τους διαφημιζόμενους στην πλατφόρμα. Τον Ιούλιο, ο Μασκ είχε κάνει γνωστό με ανάρτησή ότι η εταιρεία βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση λόγω της τεράστιας πτώσης στα διαφημιστικά έσοδα.

Επιπλέον, τον Νοέμβριο, εταιρείες όπως η Disney και η IBM απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το X αφού μία ανάρτηση του Μασκ επικρίθηκε ως αντισημιτική. Ο Μασκ αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτηση, αλλά επέκρινε τους διαφημιστές επειδή μποϊκοτάρουν την εταιρεία του.

Διαβάστε ακόμη

Ποιους βάζει στο στόχαστρο η εφορία το 2024

Πώς ο Πειραιάς έγινε το νέο hotspot της Αττικής στον τουρισμό και το real estate

Η Ούρσουλα, η «καρέκλα» της και ο Μητσοτάκης, η οικογένεια Φιλίππου με το χέρι στη τσέπη, ο καπνός και η φωτιά στην Πληροφορική και το Hilton στα Χανιά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ