Έναν πιστό «σύμμαχο» στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν «έξυπνα» τα χρήματά τους, έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές: την ηλεκτρονική τραπεζική. Σε αντίθεση με το παρελθόν, οπότε και οι οποιεσδήποτε συναλλαγές με τις τράπεζες προϋπέθεταν τη φυσική παρουσία στα κατά τόπους καταστήματα, πλέον αυτές μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, σε τόπο και χρόνο που επιλέγει ο ίδιος ο πελάτης και μάλιστα, με αισθητά χαμηλότερο κόστος. Σύμφωνα με κλαδικά στοιχεία, πέρυσι το 90% των συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν μέσω των ψηφιακών καναλιών των τραπεζών, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του e-banking μεταξύ των χρηστών. Και μπορεί η πανδημία να επιτάχυνε τη διείσδυση στις τραπεζικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αυτό, ωστόσο, που «κράτησε» τους καταναλωτές στο συγκεκριμένο μονοπάτι ήταν τα σημαντικά οφέλη που απολαμβάνουν από τη χρήση, δηλαδή:

1ον) Διαρκή πρόσβαση στα χρήματά τους: Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μέσα, όπου οι συναλλαγές μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας, μέσω του e-banking οι πελάτες έχουν διαρκή πρόσβαση στα χρήματά τους, 24 ώρες το 24ώρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Πρόκειται για μία ευκολία που στη σύγχρονη εποχή, με τους γρήγορους ρυθμούς και τις απαιτήσεις να «τρέχουν», δύσκολα μπορεί να παραβλεφθεί.

2ον) Εύκολο άνοιγμα λογαριασμού: Ενώ μέχρι πρότινος για να ανοίξει κάποιος λογαριασμό στην τράπεζα θα έπρεπε οπωσδήποτε να επισκεφθεί ένα κατάστημα, σήμερα μπορεί να το κάνει από την άνεση του σπιτιού του, παραλαμβάνοντας την κάρτα με… παράδοση κατ’ οίκον. Η ProCredit Bank προσφέρει τη δυνατότητα του ανοίγματος λογαριασμού απομακρυσμένα, διευκολύνοντας έτσι, τους πελάτες της.

3ον) «Έξυπνες» αποταμιεύσεις: Η ηλεκτρονική τραπεζική βοηθά τους πελάτες να «χτίσουν» το οικονομικό τους μέλλον με ακρίβεια, επιλέγοντας το χρόνο, αλλά και τον τρόπο, με τον οποίο θα αποταμιεύσουν τα χρήματά τους, με βάση τους δικούς τους κανόνες.

4ον) Πληρωμές λογαριασμών: Μέσω του e-banking οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν απρόσκοπτα τους λογαριασμούς τους, πετυχαίνοντας έτσι, να διαχειριστούν – χωρίς άγχος – τα οικονομικά τους. Κι αυτό γιατί, η διαδικασία είναι εύκολη και μάλιστα, με χαμηλό ή μηδενικό κόστος εν συγκρίσει με τις πληρωμές στα φυσικά καταστήματα.

5ον) Ασφάλεια: Το τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ασφάλεια που παρέχεται από το ψηφιακό περιβάλλον των τραπεζών, με τους πελάτες να είναι σίγουροι πως δραστηριοποιούνται σε ένα περιβάλλον άκρως προστατευμένο.

Ασφάλεια, ταχύτητα με χαμηλό κόστος και ευκολία. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας πίσω από το Internet Banking της ProCredit Bank, η οποία συνδυάζει τον σύγχρονο σχεδιασμό και την κορυφαία «ασπίδα» προστασίας ενάντια στο κυβερνοέγκλημα.

Ειδικότερα, το internet banking της ProCredit Bank επιτρέπει στους πελάτες της να εκτελούν όλες τις τραπεζικές τους εργασίες πιο γρήγορα και πιο εύκολα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Το σύστημά της διαθέτει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, ενώ είναι συμβατό με όλες τις συσκευές (φορητό υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο). Μέσω αυτού, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να:

Πραγματοποιήσουν πληρωμές, εκτελώντας όλες τις κατηγορίες εμβασμάτων σε ευρώ και ξένο νόμισμα.

Αντλήσουν πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για το υπόλοιπο και τις κινήσεις του λογαριασμού τους, το πρόγραμμα αποπληρωμής, το επιτόκιο, τις χρεώσεις, το αρχικό κεφάλαιο και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα δάνειά τους, τους καταθετικούς και Flex Save λογαριασμούς τους – ποσό, επιτόκιο, ημερομηνία λήξης κ.λπ..

Υποβάλλουν αιτήσεις για άνοιγμα τρεχούμενου, καταθετικού και αποταμιευτικού λογαριασμού, αποστολή διαφόρων εγγράφων προς την τράπεζα – αιτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις κ.λπ..

Παράλληλα, η τράπεζα διαθέτει την ProCredit MobileSign, με την οποία οι πελάτες μπορούν να:

Υπογράφουν μεταφορές
Επιβεβαιώνουν τις online πληρωμές με τραπεζικές κάρτες
Υπογράφουν αιτήσεις για άνοιγμα λογαριασμών / έκδοση τραπεζικών καρτών
Συνδέονται στο Internet Banking.