Πέντε πακέτα, συνολικά 10,5 εκατομμυρίων μετοχών, διακινήθηκαν στην Κλουκίνας – Λάππας, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.  Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέρος του ποσοστού που κατείχε στην εισηγμένη ο μέτοχος Λουκάς Σπεντζάρης και ως αγοραστής εμφανίζεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Intracom Συμμετοχών.

Οι προσυμφωνημένες συναλλαγές, αξίας 9,4 εκατ. ευρώ, αντιστοιχούν στο 26,1% του μετοχικού κεφαλαίου. Και τα πέντε πακέτα έγιναν στην τιμή του 0,90 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, εκκρεμεί μία ακόμη μεταβίβαση πακέτου μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πιθανότερο αύριο Παρασκευή. Πλέον αναμένονται και οι ανακοινώσεις για την είσοδο της Intracom Συμμετοχών στην Κλουκίνας – Λάππας

Οι μετοχικές αλλαγές, όπως είναι εύλογο, επηρέασαν θετικά τη μετοχή στο ταμπλό του Χ.Α., η οποία έκλεισε στο +10,5% και το 0,88 ευρώ.  Από την αρχή του έτους δε, η μεταβολή για την Κλουκίνας – Λάππας διαμορφώνεται στο εντυπωσιακό +55%.

Όπως είναι γνωστό, ο όμιλος Intracom βρισκόταν σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του σε εταιρεία συμμετοχών, έχοντας προχωρήσει και στην ίδρυση της Intracom Properties που θα αποτελέσει την εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα του ομίλου της οικογένειας Κόκκαλη. Η Κλουκίνας – Λάππας μεταξύ άλλων διαθέτει σημαντικής αξίας ακίνητη περιουσία που αποφέρει σταθερές και σημαντικές αποδόσεις.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας αναμένεται να προχωρήσουν και στην πώληση και της δικής τους συμμετοχής, καθώς έχει υπάρξει υπογραφή προσυμφώνου. Σημειώνεται πως οι η οικογένεια Λάππα κατέχει ποσοστό 46,60% της εισηγμένης εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Intracom

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) (η Εταιρεία) ανακοινώνει τη συμφωνία απόκτησης από την Εταιρεία, 11.106.255 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 27,61% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» (η Κ.Λ.Μ.), από τον κ. Λουκά Σπεντζάρη, βασικό μέτοχο της ως άνω εταιρείας, έναντι ποσού € 9.995.629,50. Εκ του ως άνω συνολικού αριθμού μετοχών, η Εταιρεία στις 02.02.2023 απέκτησε με προσυμφωνημένη συναλλαγή (πακέτο), 10.500.000 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές, δηλ. ποσοστό 26,10% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας Κ.Λ.Μ. Α.Ε., έναντι ποσού € 9.450.000,00 και οι υπόλοιπες μετοχές (606.255 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές) θα αποκτηθούν στις 03.02.2023.

Επίσης, η Εταιρεία ανακοινώνει την υπογραφή στις 02/02/2023, δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας με λοιπούς μετόχους της Κ.Λ.Μ., ήτοι τους βασικούς μετόχους της εταιρείας κ. Ιωάννη Λάππα, κες. Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Κ.Λ.Μ., για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES” των ως άνω μετοχών τους στην Κ.Λ.Μ., έναντι συνολικού τιμήματος ποσού € 18.742.293.

Η ολοκλήρωση της ως άνω αγοραπωλησίας και της μεταβίβασης των εν λόγω μετοχών από τους ως άνω πωλητές προς την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES” τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσεις, εκτιμάται δε ότι θα λάβει χώρα εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023. Το επενδυτικό κοινό θα ενημερώνεται από την Intracom Holdings επί της πορείας της εν λόγω μεταβίβασης.

Διαβάστε επίσης

Το παρασύνθημα για τον Ανδρουλάκη, ένα γεύμα που… δεν έγινε, η Lamda και οι αθλητές του Ελληνικού, η παρέλαση του Βόλου και το καζίνο της Κρήτης

Οικογένεια Μαμιδάκη: Νέο «χτύπημα» με πλειστηριασμό για ακίνητο στην Αθήνα

Οι λόγοι που κάνουν το Κουκάκι μία από τις πιο cool γειτονιές του κόσμου