Το μετασχηματισμό της Intracom Holdings σε 100% εταιρεία επενδύσεων, με ισχυρά διαθέσιμα και δυνατότητα μόχλευσης που μπορεί να της εξασφαλίσει επενδυτική ικανότητα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ προανήγγειλε ο Σωκράτης Κόκκαλης, μιλώντας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Intracom, ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Σωκράτης Κόκκαλης, σκιαγραφώντας το νέο διεθνές οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, τόνισε την αυξανόμενη σημασία που αποκτούν οι χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες στην οικονομία θέτοντας τη διαμεσολάβηση μεταξύ κεφαλαίων και επενδύσεων ως τη βασικότερη και πιο επωφελή λειτουργία της κοινωνίας.

Η INTRACOM, με ισχυρά διαθέσιμα και δυνατότητα μόχλευσης που μπορεί να της εξασφαλίσει επενδυτική ικανότητα της τάξης των €500 εκατ., θα ενταχθεί σε αυτό το περιβάλλον χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και θα επικεντρωθεί σε βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατά προτίμηση σε τομείς στους οποίους η εταιρεία έχει συγκεντρώσει εμπειρία, που θα έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν σημαντικά κέρδη.

Συνεχίζοντας τη συλλογιστική του ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε ότι πλέον η παρουσία του Ομίλου στον χώρο της παραγωγής δεν είναι η πιο επωφελής λύση. Για το λόγο αυτό αλλά και λόγω της ολιγωρίας της ελληνικής πολιτείας ως προς την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν συζητήσεις για πώληση της IDE, μιας σύγχρονης και πρωτοπόρας αμυντικής βιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή ωστόσο οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν καταλήξει σε ανακοινώσιμο αποτέλεσμα.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε: ‘Η INTRACOM μετατρέπεται σε 100% εταιρεία επενδύσεων, που αξιοποιώντας τα κεφάλαιά της για διείσδυση σε νέες αγορές, θα αποφέρει σημαντικές αποδόσεις. Θα αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση με τα κατάλληλα εργαλεία. Διαθέτουμε ικανά στελέχη και εμπειρία 45 χρόνων και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουμε στους μετόχους μας υψηλές αποδόσεις.»

Στο πλαίσιο της ΓΣ συζητήθηκαν επίσης οι εισηγήσεις του Δ.Σ. της εταιρείας περί μεταβολής της έδρας της Εταιρείας, εκλογής νέου Δ.Σ. και επαναπροσδιορισμού της Επιτροπής Ελέγχου.

Διαβάστε ακόμη

Βιλερουά (ΕΚΤ): Η οικονομία της Ευρωζώνης πιθανώς να αποφύγει την απότομη προσγείωση

Πάνος Κωνσταντόπουλος: Πετυχημένη χρονιά το 2022, ορόσημο το Kaizen Campus (pic)

Ρωσία: 100.000 εργαζόμενοι στην πληροφορική έχουν φύγει από τη χώρα