Επιχειρήσεις

Προειδοποίηση για τα κέρδη εξέδωσε η Daimler

  • newsroom


Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία υποβάθμισε το outlook για τα κέρδη του 2019 λόγω των προβλημάτων της με τα οχήματα diesel

«Καμπανάκι» για τα κέρδη β’ τριμήνου χτύπησε η γερμανική Daimler αποδίδοντας την επιδείνωση των οικονομικών της στοιχείων στα προβλήματα με τα οχήματα ντίζελ του μπραντ Mercedes-Benz. Παράλληλα υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη.

Σύμφωνα με την εταιρεία που εξέδωσε δελτίο Τύπου, αναμένεται να δεχθεί πλήγμα από χρεώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων που θα σχετίζονται με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και μέτρα για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Όπως αναφέρει, τα ετήσια λειτουργικά κέρδη θα είναι στα επίπεδα των περσινών ήτοι στα 11,1 δισ. ευρώ, αντί μικρής ανόδου.

Το τμήμα της εταιρείας με τα φορτηγάκια της Mercedes-Benz θα σημειωθεί ζημιά που θα ισοδυναμεί με αρνητική απόδοση πωλήσεων από 2% έως 4%. Το τμήμα απώλεσε 98 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο.

Την Παρασκευή, η Daimler πήρε εντολή από τις γερμανικές αρχές αυτοκίνησης να ανακαλέσει 60.000 SUVs που έχουν τεχνολογία η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, μείωσαν ανεπίτρεπτα του ελέγχους εκπομπής ρύπων.

Η εταιρεία ανέφερε στην ανακοίνωση για τα κέρδη α’ τριμήνου ότι είναι αντιμέτωπη με έρευνα για θέματα εκπομπής ρύπων από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Γερμανοί εισαγγελείς στη Στουτγάρδη έκαναν έρευνα στα γραφεία της εταιρείας στο πλαίσιο έρευνας το 2017 .

Παράλληλα, η Daimler είναι αντιμέτωπη με μια αγωγή καταναλωτών στην Αμερική μαζί με τον προμηθευτή Bosch που καταγγέλλει συνωμοσία για εξαπάτηση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ.

Η Daimler θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου στις 24 Ιουλίου και θα είναι η πρώτη τριμηνιαία αναφορά υπό τον νέο CEO Ola Kallenius, που ανέλαβε καθήκοντα από τον Dieter Zetsche.

Απόρρητο Απόρρητο