Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Alpha Bank θα ενεργήσει η AXIA Ventures Group, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Project Skyline, αξίας 438 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμμετέχουν και οι εταιρείες ακινήτων Dimand – Premia.  

Το εν λόγω project αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική συναλλαγή χαρτοφυλακίου ακινήτων τα τελευταία χρόνια και αφορά την ανάπτυξη μίας μετοχικής συνεργασίας με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση, επανατοποθέτηση στην αγορά και αξιοποίηση ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου 573 ακινήτων, συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 500.000 τ.μ.

H Alpha Bank θα παραμείνει ως μισθωτής σε ορισμένα από τα ακίνητα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα του χαρτοφυλακίου είτε θα ανακατασκευαστούν και θα επανατοποθετηθούν προς ενοικίαση στην αγορά, είτε θα πωληθούν. 

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Skyline Ακίνητα Μονοπρόσωπη Α.Ε. («Skyline»), μια νεοσύστατη εταιρία που ανήκει στην AGI, θα αποκτήσει μέσω διαδοχικών μεταβιβάσεων το χαρτοφυλάκιο ακινήτων, αξίας 438 εκατομμυρίων, ενώ η επενδύτρια κοινοπραξία (Premia – Dimand) θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό 65% στη Skyline. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023. 

Η Alpha Bank έχει συμφωνήσει με την επενδύτρια κοινοπραξία τους βασικούς όρους σύμβασης μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης της Skyline ύψους έως 240 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλύψει μέρος του κόστους εξαγοράς και ανακατασκευών των ακινήτων του χαρτοφυλακίου ακινήτων. 

Η Alpha Αστικά Ακίνητα, εισηγμένη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων του Ομίλου Alpha Bank, θα υπογράψει με τη Skyline σύμβαση αποκλειστικής διαχείρισης ακινήτων, αρχικής διάρκειας 7 ετών. Επωφελούμενη από τη μακρά και επιτυχημένη πορεία της, θα προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων, καθώς και υπηρεσίες μεσιτείας, τεχνικής διαχείρισης και διαχείρισης έργων. 

Ο Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director & Head of Investment Banking της AXIA Ventures Group δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή να είμαστε μέρος αυτής της συναλλαγής-ορόσημο για την Τράπεζα. Πέρα από την εγγενή πολυπλοκότητα της Συναλλαγής, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις των τελευταίων μηνών παγκοσμίως και να επιτύχουμε το στόχο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την ομάδα της Alpha Bank και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το project».

Ο Ζαχαρίας Ψύρης, Director της AXIA Ventures Group δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συμμετείχαμε στην μεγαλύτερη εμπορική συναλλαγή χαρτοφυλακίου ακινήτων των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και ταυτόχρονα σε μια τόσο σημαντική και πολύπλοκη συναλλαγή για την Τράπεζα. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Alpha Bank για την άψογη συνεργασία μας από την αρχή αυτού του project, καθώς και τα μέλη της ομάδας μας για τη μεγάλη αφοσίωση και προσπάθειά τους».

Διαβάστε επίσης

Το δράμα και τα ελληνοτουρκικά, το βαρύ πρόστιμο στο σούπερ μάρκετ, ο Μεγάλου αντεπιτίθεται στη MIG και το Athens Heart κλείνει 

Δύο από τις κορυφαίες ελληνικές ταβέρνες, μία ώρα από την Αθήνα – Σοβαρή εμπειρία για κρέας ή ψάρι στην Κορινθία

Spider: Πώς οδηγήθηκε στην κατάρρευση – Ξανά στο σφυρί το εργοστασιακό συγκρότημα