Με τα τελευταία καταστήματα να είναι έτοιμα να ανοίξουν τις πόρτες τους αύριο, Παρασκευή το Retail Park της Trade Estates του Ομίλου Fourlis στην οδό Πειραιώς μπαίνει πλέον σε φάση πλήρους λειτουργίας λίγο πριν την κορύφωση της εορταστικής περιόδου.

Μάλιστα αύριο το απόγευμα αναμένονται και τα επίσημα εγκαίνια του εμπορικού πάρκου, το οποίο σε συνδυασμό με το -παλαιότερο- εμπορικό κέντρο Rentis, ιδιοκτησίας επίσης της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι, φιλοδοξεί να καταστεί εμπορικός πόλος σε μία περιοχή που αναγεννιέται εμπορικά τα τελευταία χρόνια.

Το Pireaus Retail Park εκτείνεται σε μια επιφάνεια 14.895 τετραγωνικών μέτρων, με εμπορικές επιφάνειες 14.555 τετραγωνικών μέτρων και 400 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ.

Στα καταστήματα που φιλοξενεί πλέον προστίθενται ένα της Marks & Spencer καθώς και ένα κατάστημα οπτικών Occhio Papavasileiou, των οποίων η έναρξη λειτουργίας θα γίνει αύριο, ημέρα των επίσημων εγκαινίων του Εμπορικού Πάρκου από τη διοίκηση του Ομίλου Fourlis.

Οι υπόλοιποι μισθωτές είναι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Μουστάκας, LCWaikiki, Orchestra, Adidas, Parex, Pepcο, Lilly Drogerie και McDonald’s.

Την ίδια ώρα, στο εμπορικό κέντρο Rentis που βρίσκεται απέναντι, φιλοξενούνται 6 γνωστές αλυσίδες λιανικής. Πρόκειται για τις: Jumbo, Leroy Merlin, Intersport, Lidl, Jysk, Διάφανο. Προκειμένου να διασυνδεθούν τα δύο εμπορικά κέντρα αλλά και προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια των επισκεπτών που θέλουν να επισκεφθούν τα καταστήματα και στις δύο πλευρές της πολυσύχναστης οδού Πειραιώς, η διοίκηση της Trade Estates έχει καταθέσει αίτημα στις αρμόδιες Αρχές για την κατασκευή πεζογέφυρας.

Επίσης υπό διαπραγμάτευση βρισκόταν και η δημιουργία σταθμού ΗΣΑΠ δίπλα στο εμπορικό κέντρο, ένα πρότζεκτ το οποίο υποστηρίζουν οι δήμοι Πειραιώς και Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωση και η πλήρης λειτουργία του Retail Park αποτελεί και ένα ορόσημο για την εκτέλεση της στρατηγικής της Trade Estates ΑΕΕΑΠ η οποία θα πρέπει ως το ερχόμενο καλοκαίρι να προχωρήσει και στη δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της στο ΧΑ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου Fourlis, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αναμένεται ως το τέλος της χρονιάς να φθάσει τα 300 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση δύο εξαγορών. Η πρώτη αφορά σε εμπορικό κέντρο στο Χαλάνδρι, το οποίο ανέπτυξε για λογαριασμό της ΑΕΕΑΠ, η ολλανδική developer, Ten Brinke. To δεύτερο project που πιθανόν να ανακοινωθεί κατά την αυριανή εκδήλωση περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πρόγραμμα 200 εκατ. της εταιρείας, και αναλόγως των εξελίξεων θα αφορά είτε το εμπορικό πάρκο με κατάστημα ΙΚΕΑ στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας, στο retail park στο Ηράκλειο Κρήτης ή στο retail park του Ελληνικού.

Διαβάστε ακόμη:

Tράπεζες: «Αποκαλυπτήρια» για το σχέδιο στήριξης των δανειοληπτών – Όροι και προϋποθέσεις για τη λήψη της επιδότησης

Τα λόμπι έδωσαν (;) την Εύα, η ΔΕΗ παίρνει την Enel Ρουμανίας, ο Κούτρας τον (παλαιό) Άκτωρα και οι Πεταλιοί (επεισόδιο 897) 

Φόρος και ΦΠΑ σε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα