Η SeedBlink, η επενδυτική πλατφόρμα για ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας, ξεκίνησε την δεύτερη φάση συγκέντρωσης επενδυτικών κεφαλαίων για την εταιρεία Dronamics, την πρώτη αδειοδοτημένη αεροπορική εταιρεία cargo drone στον κόσμο. Ενάμιση χρόνο μετά τον πρώτο γύρο συγκέντρωσης επενδυτικών κεφαλαίων μέσω της SeedBlink, ξεκινά μία δεύτερη φάση επενδύσεων, η οποία επιτρέπει σε ήδη υπάρχοντες αλλά και σε νέους επενδυτές να διατηρήσουν ή και να επεκτείνουν το επενδυτικό τους μερίδιο στην κατασκευαστική και μεταφορική εταιρεία που χρησιμοποιεί μόνο cargo drones.

Η τρέχουσα φάση, Pre-Series A, στοχεύει στην συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 2 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας SeedBlink, σε συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης επενδυτικής φάσης συγκέντρωσης κεφαλαίων που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 επενδυτές, πάντα μέσω της SeedBink.

H Dronamics -η οποία αποτελεί την μοναδική εταιρεία διεθνώς, που διαθέτει άδεια να πετάει cargo drones με μεγάλα φορτία στην Ευρωπαϊκή Ένωση– ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη πτήση της, τον περασμένο Μάιο και πρόκειται να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες στην Ελλάδα στα τέλη του τρέχοντος έτους, γεγονός που της επιτρέπει να προηγείται του ανταγωνισμού.

Η αρχική επενδυτική καμπάνια της Dronamics ήταν μία από τις πρώτες διεθνώς αντλήσεις κεφαλαίων μέσω της πλατφόρμας χρηματοδότησης SeedBlink. Μέχρι στιγμής η SeedBlink έχει διευκολύνει περισσότερους από 70.000 επενδυτές από 88 χώρες, να επενδύσουν κεφάλαια σε εταιρείες με υποσχόμενο venture-backed, όπως είναι η Dronamics.

«Η Dronamics αποτέλεσε την πρώτη ευκαιρία για επενδύσεις σε βουλγάρικη εταιρεία και μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση, το γεγονός ότι επέλεξε την πλατφόρμα της SeedBlink για να δώσει ξανά τη δυνατότητα στους επενδυτές να συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο επενδύσεων, μόνο λίγους μήνες μετά την πρώτη φάση, κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και επέκταση της παραγωγής της Dronamics», δηλώνει ο Angel Hadjiev, Country Manager της SeedBlink Βουλγαρίας.

To ελάχιστο ποσό επενδυτικής προσφοράς, ανέρχεται στα 2.500 ευρώ και για τα μέλη του SeedΒlink Club στα 1.000 ευρώ. Τα συγκεκριμένα επενδυτικά όρια, είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για ιδιώτες, οι οποίοι θα ήθελαν να γίνουν μέτοχοι σε μία τέτοια εταιρεία. Η δεύτερη επενδυτική φάση, ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου 2023.

«Με ισχυρό πλεονέκτημα την καινοτομία στην αγορά, την προηγμένη τεχνολογία, τις συνεργασίες της με κατασκευαστικές εταιρείες και την δέσμευσή της στην αειφορία των υπηρεσιών της, η Dronamics είναι έτοιμη να αναδιαμορφώσει τη βιομηχανία εμπορευμάτων και να οδηγήσει σε ένα πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον των logistics. Είναι τιμή να έχουμε μία τόσο πλεονεκτική θέση και να δίνουμε στην κοινότητα των επενδυτών μας την ευκαιρία να υποστηρίξουν το όραμά τους», υπογραμμίζει Andrei Dudoiu, συνιδρυτής της SeedBlink.

Η αποστολή της Dronamics είναι να φέρει επανάσταση στον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών προσφέροντας μια λύση που θα αλλάξει τα δεδομένα για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Με μια ηγετική ομάδα εμπειρογνωμόνων της αεροπορίας, της εφοδιαστικής και της τεχνολογικής βιομηχανίας, η εταιρεία διαθέτει σημαντικό πλεονέκτημα πρωτοπόρου στην αγορά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης των cargo drone», δηλώνει ο Svilen Rangelov, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dronamics. «Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο μεταφοράς εμπορευμάτων, προσφέροντας μία ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο οικολογική λύση».

Στον πυρήνα των προσφερόμενων υπηρεσιών της Dronamics, βρίσκεται το πρωτοποριακό drone “Black Swan”, το οποίο είναι σχεδιασμένο, ώστε να κάνει αυθημερόν παραδόσεις αγαθών. Πρόκειται για ένα προηγμένο τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος, το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα στις ήδη υπάρχουσες εφοδιαστικές αλυσίδες για να διασφαλίσει αξιόπιστες και άμεσες μεταφορές φορτίων. Διαθέτει πιστοποιημένη τεχνολογία από αξιόπιστους οργανισμούς της αεροδιαστημικής, καθώς και έναν προηγμένο σχεδιασμό, ο οποίος έγινε από την ομάδα μηχανικών της Dronamics. Όλα αυτά τα στοιχεία το κάνουν να αποτελεί τεχνολογικό άλμα στον κλάδο.

«Με την αυτονομία του αεροσκάφους να φτάνει τα 2.500 χιλιόμετρα και την δυνατότητα μεταφοράς φορτίων έως και 350 κιλά, το Black Swan προσφέρει όχι μόνο βελτιωμένες επιχειρησιακές δυνατότητες αλλά και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους μεταφοράς φορτίου, το Black Swan ξεχωρίζει μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων έως και 60%, εξοικονομώντας χρόνο έως και 80% και μειώνοντας το κόστος έως και 50%», προσθέτει ο κ. Rangelov.

Καθώς η Dronamics συνεχίζει να καινοτομεί, παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση στους πελάτες της, πουλώντας χωρητικότητα στα δρομολόγιά της, χωρίς να απαιτείται η αγορά αεροσκάφους. Πέρα από το Black Swan, η εταιρεία δημιουργεί ένα δίκτυο droneports με δυνατότητες διαχείρισης φορτίου και πλήρους ελέγχου από απόσταση, διασφαλίζοντας πλήρη λειτουργικότητα. Αυτή η προσέγγιση απλοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία των logistics, παρέχοντας μια απρόσκοπτη end-to-end εμπειρία στους πελάτες.

Διαβάστε ακόμη

Brain drain πλήττει τις τράπεζες – Οι «διαρροές» στελεχών και οι προσπάθειες ανάσχεσης του φαινομένου

Πλειστηριασμοί: Τα «απομεινάρια» του Carouzos Gate και ένα «χρυσό» πρατήριο (pics)

Ο πύρινος εφιάλτης, η Ζανέτ έχει κέφια (για εξώδικα), οι μνηστήρες της Αττικής Οδού, τα διαμερίσματα της Lamda και οι Ελληνες κροίσοι της Σερίφου 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ