search icon

Επιχειρήσεις

ΣΕΒ: Στήριξη στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή

Τι δήλωσε ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ, με αφορμή την παρουσία του στην 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, COP26

Για τριπλό πράσινο στόχο προς επίτευξη κάνει λόγο το special report του ΣΕΒ με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: Παγκόσμια κρίση, ευρωπαϊκή πρωτοπορία και εθνικές προκλήσεις», που κυκλοφορεί σήμερα.

Παράλληλα, εστιάζει στον σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Στα βασικά συμπεράσματα περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ, με αφορμή την παρουσία του στην 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), που διεξήχθη από την 1η έως την 12η Νοεμβρίου 2021 στη Γλασκώβη, δήλωσε:

«Στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26), έγιναν κάποια σημαντικά βήματα για την καλύτερη συνεργασία των κρατών σε κρίσιμες διαστάσεις της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αυτό που έχει τώρα σημασία, είναι η ταχεία εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ώστε να πετύχουμε τη μείωση των εκπομπών, διασφαλίζοντας παράλληλα έναν αποτελεσματικό μηχανισμό αποτροπής της διαρροής άνθρακα -μια εξέλιξη που θα στοίχιζε θέσεις εργασίας, επενδύσεις και εξαγωγές, χωρίς κανένα όφελος για το περιβάλλον.

Ο ΣΕΒ και ο επιχειρηματικός κόσμος στηρίζουν σταθερά την κλιματική φιλοδοξία της ΕΕ. Θέλουμε μια κοινωνία μηδενικών εκπομπών και πιστεύουμε ότι αυτό είναι εφικτό, κάνοντας μεγάλες αλλαγές σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και οι επιχειρήσεις της μπορούν να βγουν σημαντικά ενισχυμένες από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, που αποτελεί υπόδειγμα για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Οι επιχειρήσεις έχουν να παίξουν καθοριστικό σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, και πρέπει να τις μετασχηματίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη μετάβαση για όλους».

Διαβάστε ακόμη

«Ψυχρός πόλεμος» για το φυσικό αέριο – Νέα αύξηση της τιμής, απειλή για διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη

Ο Ελ Εριάν αγόρασε bitcoin και τα πούλησε – Πότε θα αγοράσει ξανά

Έρευνα Ford: Πρόθυμοι να κάνουν θυσίες οι Ευρωπαίοι για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή

 

Exit mobile version