Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη από το 2008 ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του έτους η Shell, γεγονός που αποδίδεται στην αλματώδη άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων, αυξάνοντας τις εκκλήσεις για έκτακτο φόρο στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ώστε να στηριχθούν τα βρετανικά νοικοκυριά με τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η Shell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο έως τα τέλη Μαρτίου, από 3,2 δισεκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς και 6,4 δισεκατομμύρια το δ’ τρίμηνο του 2021.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα ανέλθουν στα 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια να αυξήσει το μέρισμά της κατά περίπου 4%, στα $0,25 ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης ότι, από το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 8,5 δισ. δολ. Που ανακοινώθηκε για το α’ εξάμηνο του έτους, έχει ολοκληρωθεί μέρος του προγράμματος ύψους 4 δισ. Τα υπόλοιπα 4,5 δις. σχεδιάζεται να επαναγοραστούν πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου.

Διαβάστε ακόμη:

Ράλι για το Bitcoin μετά τις ανακοινώσεις Πάουελ – Ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια

Στην ελληνική αγορά με «άγριες διαθέσεις» εισέρχεται η κινεζική εταιρεία smartphones Vivo

Σε ποιους τουριστικούς προορισμούς ετοιμάζει έφοδο η εφορία