Σε συμφωνία με την Marriott International προχώρησε η Hotel Investment Partners, προκειμένου να εντάξει το ξενοδοχείο Domes of Corfu (πρώην Grand Hotel), στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο ανεξάρτητων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο της Autograph Collection Hotels.

Η ΗΙΡ, που συνδέεται με επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone με δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων είναι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων στην Νότια Ευρώπη, επενδύει κεφάλαια περί τα 14 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό του ακίνητου, ενώ το ξενοδοχείο έχει αναλάβει και διαχειρίζεται ο ελληνικός όμιλος εταιρειών φιλοξενίας Ledra Hotels & Villas υπό το γνωστό brand πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, τα Domes Resorts.

Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την ανάπλαση όλων των κοινόχρηστων χώρων και των δωματίων, «με ξεχωριστή αισθητική που συνδυάζεται με το μοναδικό περιβάλλον της Κέρκυρας και δημιουργεί μια φρέσκια, καινοτόμο και μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες. Η ανακαινισμένη, ολοκαίνουργια, φιλική για οικογένειες ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στην παραλία της Γλυφάδας, θα διαθέτει 218 δωμάτια και θα αρχίσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2021. Το θέρετρο θα συνδυάζει αρμονικά τον τοπικό πολιτισμό και την παράδοση με ένα χαλαρό, βενετσιάνικο και μποέμικο στιλ», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Alejandro Hernández-Puértolas, CEO και founding partner της HIP «η εν λόγω συμφωνία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για δυναμική επανατοποθέτηση, επένδυση και μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου μας στην Ελλάδα, βοηθώντας τη χώρα να διατηρήσει τη θέση, που δικαιωματικά κατέχει, ως ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Marriott International και το brand Autograph Collection Hotels, αλλά και με την Ledra Hotels & Villas και το brand Domes Resorts, για να ενισχύσουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στον ξενοδοχειακό τομέα στη νότια Ευρώπη».

«Καθώς σχεδιάζουμε για την επανεκκίνηση των ταξιδιών αναψυχής σε περιζήτητους προορισμούς όπως η Ελλάδα, είμαστε ενθουσιασμένοι που υπογράψαμε αυτήν τη συμφωνία με την Hotel Investment Partners για να εντάξουμε το νέο ξενοδοχείο Domes of Corfu στο χαρτοφυλάκιό μας που περιλαμβάνει θέρετρα παγκόσμιας κλάσης. Έχουμε το προνόμιο να συνεργαζόμαστε με την Hotel Investment Partners αρκετά χρόνια και είμαστε χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη μακροχρόνια σχέση μας μαζί τους», δήλωσε ο Satya Anand, Πρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής της Marriott International. «Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε και πάλι με την Ledra Hotels & Villas δημιουργώντας το πέμπτο Domes Resort στην αγορά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο συνδυασμός της φυσικής ομορφιάς της Κέρκυρας με το boutique design της Autograph Collection, θα κάνει το Domes of Corfu ένα από τα κορυφαία θέρετρα αναψυχής της χώρας».

Ο Δρ. Γιώργος Σπανός, CEO της Domes Resorts, δήλωσε: «Η προσθήκη του Domes of Corfu στο δίκτυο Autograph Collection, είναι η καλύτερη δυνατή αρχή για τη στρατηγική συνεργασία μας με την HIP. Το Domes of Corfu είναι το πέμπτο παραθαλάσσιο ακίνητο της Domes Resorts που λειτουργεί υπό brand της Marriott, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική συνεργασία μας με την Marriott International. Σχεδιάζουμε την περαιτέρω επέκτασή μας και σε άλλους μεσογειακούς προορισμούς και είμαι βέβαιος ότι η νέα εποχή θα μας βρει πιο δυνατούς μαζί».

Η HIP ιδρύθηκε το 2015 από τους Alejandro Hernandez-Puértolas και Banco Sabadell και εξαγοράστηκε το 2017 από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων. Μετά από αλλεπάλληλες εξαγορές, το χαρτοφυλάκιο της HIP διευρύνθηκε σε 63 ξενοδοχεία, με 18.728 δωμάτια με παρουσία στην Ισπανία, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία. Σήμερα, η HIP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής σε ξενοδοχεία στην Ευρώπη και διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα περίπου 100 επαγγελματιών που διακρίνονται για την δυνατότητά τους στην εξαγορά, ανακαίνιση και επανατοποθέτηση στην αγορά υποκεφαλαιοποιημένων ξενοδοχείων. Η ομάδα της HIP συνεργάζεται με πλήθος διαχειριστών ξενοδοχείων όπως η Ritz Carlton, η Barcelo, η AMR Resorts και η Melia με στόχο την αναβάθμιση της διαχείρισης των ξενοδοχείων, καθώς και της εμπειρίας των επισκεπτών. Η HIP επενδύει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο θερέτρων της με στόχο την ανακαίνιση και την επανατοποθέτηση του χαρτοφυλακίου τα επόμενα χρόνια.

H Ledra Hotels & Villa είναι ένας ελληνικός όμιλος εταιρειών φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένης της Domes Resorts, από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα. Από το 2015, η Domes Resorts έχει αναπτύξει στρατηγική συνεργασία με τη Marriott International. Στην Κρήτη, η Domes Resorts έχει την ιδιοκτησία και διαχείριση των: Domes of Elounda, Autograph Collection; Domes Noruz Chania, Autograph Collection; και Domes Zeen Chania, A Luxury Collection Resort, Crete. Στην Κέρκυρα, η Domes Resorts μισθώνει και διαχειρίζεται το Domes Miramare, A Luxury Collection Resort, Corfu.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεπέρασε τα 242 δισ. το «ιδιωτικό» χρέος προς το Δημόσιο και τις τράπεζες

Μιχαλόπουλος (Microsoft): Ενεργοποιείται η μεγάλη επένδυση στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

Ο Πόλσον που έγινε… κακός και τα ζόρια με την Τράπεζα Πειραιώς, το κορεατικό δράμα του mr Kontomerkos και τα διόδια που (δεν) θα περάσει η Ελλάκτωρ