Ένας εξερευνητής της γεύσης του νερού, αλλά κι ένας δημιουργός επιτυχημένων brands: Ο επιχειρηματίας Γιάννης Βάλβης, που ανακάλυψε μια σειρά πηγών στα βάθη των απάτητων δασών στα Καρπάθια όρη, δημιούργησε το μεταλλικό νερό Aqua Carpatica – Νο1 brand στη Ρουμανία – και που μετά την πρόσφατη συμφωνία για την είσοδο της Pepsico στην εταιρεία Carpathian Springs, θα διανέμεται πλέον σε όλον τον κόσμο.

 

Μετά από ένα οδοιπορικό στο τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης στα Καρπάθια όρη, τον συναντήσαμε στο Βουκουρέστι για μια συζήτηση που θα ξεδίπλωνε το κίνητρο, τη διαίσθηση και τη μέθοδό που ακολούθησε στη δημιουργία του Aqua Carpatica. Και κυρίως για την επιμονή του να εστιάζει στα νιτρικά στοιχεία των νερών σήμερα.

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, τα νιτρικά, για τα οποία έχει ξεκινήσει πλέον μια συζήτηση διεθνώς, δεν μπορούν καν να ανιχνευθούν στο Aqua Carpatica, γεγονός που για τη στρατηγική της εταιρείας αποτελεί ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μια εποχή μάλιστα που η υγεία είναι κεντρική προτεραιότητα των καταναλωτών.

Στο βίντεο του που ακολουθεί, ο Γιάννης Βάλβης, Έλληνας τρίτης γενιάς από τη Γενεύη, αφηγείται μια ιστορία ανακάλυψης, επιτυχίας και γνώσης. Είναι η πορεία ενός ταξιδιού που ξεκίνησε από το πάθος του να εντοπίζει τις διαφορές στις γεύσεις των νερών και που συνεχίζεται σήμερα με την ανάπτυξη προϊόντων που φιλοδοξούν να επηρεάσουν καθοριστικά την αγορά διεθνώς.

Στα highlights της αφήγησής του o Γιάννης Βάλβης υποστηρίζει:

• «Καταφέραμε από το 2010 μέσα σε τέσσερα χρόνια να γίνουμε νούμερο 1 στη Ρουμανία και δεν γίναμε νούμερο επειδή είμαστε το πιο φτηνό. Γίναμε νούμερο 1 επειδή είμαστε ένα μοναδικό νεράκι σε παγκόσμια κλίμακα».

• «Η ειδοποιός διαφορά του Αqua Carpatica που πραγματικά το κάνει μοναδικό η παντελής έλλειψη νιτρικών, η εξαιρετική performance, δηλαδή δεν έχει καθόλου νάτριο, έχει εξαιρετική καλή αναλογία ασβεστίου μαγνησίου και φυσικά η γεύση του».

• «Οκτώ χώρες της Ευρώπης – και η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι μέσα σε αυτές – αποφάσισαν να μειώσουν το όριο των ενηλίκων από τα 50 χιλιόγραμμα νιτρικά στο νερό 10. Έγινε δηλαδή επίσημη σύσταση από τους κρατικούς οργανισμούς που προστατεύουν τη δημόσια υγεία».

• «Mας έτυχε μπροστά μας ένα μοναδικό νερό, δηλαδή ένα απόλυτο διαμάντι. Η ευθύνη μας να το φέρουμε μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή είναι τεράστια. Φροντίσαμε λοιπόν ώστε από τη στιγμή που παραλαμβάνουμε αυτό το πολύ αγνό νερό από το υπέδαφος μέχρι να μπει στη φιάλη, να μην δει ποτέ τον ανθρώπινο παράγοντα. Έρχεται στα τυφλά».

• «Ο μεγάλος μας ρόλος είναι να αποδείξουμε γιατί στα Καρπάθια υπάρχει αυτό το μοναδικό θαύμα της παρθένας φύσης».