Πιστοποίηση από το Quality Net Foundation ως Sustainable Company σε ευρωπαϊκό επίπεδο έλαβε το 2023 η SKAG, η ελληνική εταιρεία παραγωγής χαρτικών ειδών γραφής και αρχειοθέτησης.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκε στις Sustainable Companies με βασικά κριτήρια τις πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας που υιοθετεί, τις διαδικασίες και τα συστήματα που πιστοποιούν την υπεύθυνη λειτουργία της, καθώς και τη συνεχή παρακολούθηση της επίδρασης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η επικύρωση της εταιρείας ήρθε σε συνέχεια και της ένταξής της στον ελληνικό κώδικα Βιωσιμότητας / The Sustainability Code.

Η εμπορική διευθύντρια της SKAG, Πόπη Σκαγιά, δήλωσε σχετικά: «Φιλοσοφία και αέναη επιδίωξη της εταιρείας μας ήταν και είναι η προσήλωσή μας στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Έχοντας ως στόχο τη διαρκή βελτίωση των περιβαλλοντικών μας επιδόσεων και τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, υιοθετούμε βιώσιμες πρακτικές που ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα.

Η επικύρωση, λοιπόν, της SKAG, ως Sustainable Company και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και έρχεται να επισφραγίσει τη συνέπεια, με την οποία βελτιώνουμε συστηματικά τις δράσεις μας τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε περιβαλλοντικά ορθά συστήματα διαχείρισης, εμπνέοντας κι άλλες επιχειρήσεις να συμπορευτούν με αισιοδοξία στην προσπάθειά μας αυτή. Πιστεύουμε ότι η επιδίωξη της ευημερίας με υπευθυνότητα είναι υπόθεση όλων μας».

Διαβάστε ακόμη

ΙΟΒΕ: Κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης – Ανησυχία λόγω εκλογών (πίνακας)

S&P Global Ratings: Δύσκολο το 2023 για τις τράπεζες – Καλύτερα θωρακισμένες οι ελληνικές

Eurometaux: Καλεί την ΕΕ να στηρίξει τη βιομηχανία μετάλλων με πακέτο για την πράσινη ενέργεια