Επιχειρήσεις

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ανέλαβε την προμήθεια της King’s Quay για έργο στον κόλπο του Μεξικού

  • newsroom


Η Cenergy Holdings μητρική της Σωληνουργείας Κορίνθου χαρακτηρίζει την ανάθεση σημαντικό ορόσημο για την παρουσία της εταιρείας στον κόλπο του Μεξικού

Για το υποθαλάσσιο έργο της King’s Quay στον κόλπο του Μεξικοού, επελέγη η Σωληνουργεία Κορίνθου, υπογράφοντας συμφωνία για την παραγωγή και προμήθεια των σωληνών χάλυβα που θα συνδεθούν με υποθαλάσσιο αγωγό σε βάθος 1.250 μέτρων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Cenergy Holdings η θυγατρική της, Σωληνουργεία Κορίνθου, υπέγραψε με τη Subsea7 (US) LLC συμφωνία για την παραγωγή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα που θα χρησιμοποιηθούν στην πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού σε μεγάλο βάθος για το έργο της King’s Quay. Η εταιρεία Murphy Exploration & Production Company – USA, θυγατρική της πετρελαϊκής Murphy Oil Corporation, θα διαχειρίζεται το έργο που βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού (ΗΠΑ).

Η συμφωνία αφορά σωλήνες HFW διαμέτρου 16 ιντσών, συνολικού μήκους 30 χιλιομέτρων, που θα μεταφέρουν φυσικό αέριο από την πλωτή παραγωγική μονάδα (FPS) King’s Quay και θα συνδεθούν με υπάρχοντα αγωγό που βρίσκεται στο υποθαλάσσιο κοίτασμα Green Canyon, σε βάθος περίπου 1.250 μέτρων. Το συγκεκριμένο υποθαλάσσιο έργο θεωρείται πρωτοπόρο διότι είναι ένα από τα λίγα που έχουν γίνει ποτέ σε τόσο μεγάλο βάθος με τη μέθοδο reel-lay σε συνδυασμό με τη χρήση σωλήνων HFW για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου.

Οι σωλήνες χάλυβα θα παραχθούν σε μεγάλα μήκη με την παραγωγική διαδικασία HFW και με εξωτερική επένδυση για αντιδιαβρωτική προστασία στη μονάδα της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη Βοιωτίας και θα παραδοθούν κατευθείαν στη βάση της Subsea7 στο Ingleside του Τέξας, για περαιτέρω επεξεργασία και προετοιμασία του αγωγού για πόντιση.

Η ανάθεση αυτή αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό ορόσημο στην παρουσία της Σωληνουργεία Κορίνθου στον Κόλπο του Μεξικού καθώς οι πετρελαϊκές εταιρείες και οι κατασκευαστές αγωγών αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι σωλήνες που παράγονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με χρήση τελευταίας τεχνολογίας στη συγκόλληση για εφαρμογές σε απαιτητικά υποβρύχια έργα.

Απόρρητο Απόρρητο